Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Guitar Hero III: Legends of Rock

Playstation 2
Guitar Hero III: Legends of Rock
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    23 November 2007
  • Utvecklare
    Neversoft, Red Octane
  • Antal ägare
    239
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.5

Speltest av simonackalin

Inskickad av simonackalin den 15/03 -08 18:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Guitar Hero 3: Legends of rock är ett totalt familjespel som går ut på att underhålla många samtidigt. Man håller en plast gitarr som har fem olikfärgade knappar på halsen och spelar med högerhanden på "the Strum bar", en svart spak som man drar upp och ner för att aktivera noterna som rullar på skärmen. Det går ut på att trycka ned rätt tangent och spela på strum baren i rätt tillfälle annars hörs inte noten och tillslut blir man utbuad. Det finns fyra olika nivåer och det blir verkligen svårare för varje nivå. Det blir även svårare och svårare låtar på var nivå. Det är samma låtar på varje nivå men olika hastighet och olika många noter. Med jämna mellanrum mötar man "bossar" i spelet i en så kallad "gitarr strid"(guitar battle). Man kan köpa och välja olika karaktärer som står på scenen och spelar till låten.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är kul och underhållande i en viss tid men man får garanterat ont i fingrarna om man inte är van. Det sämsta med spelet är att låten påbörjar noten innan man trycker på knapparna och det kan göra att man blir lite förvirrad när det är många noter på samma gång. En kul grej är att man kan ändra sin karaktär med flera olika gitarrer och utstyrslar.

Betyg till spelet
Grafiken är inte den bästa från Neversoft. Gittaristen hänger med ganska bra i svängarna, men sångaren är riktigt "ful" och trummisen spelar helt i otakt. det är dock en del fina tecknade bilder mellan konsärerna i kariär läget. Typiskt för Neversoft spel.

Spelkänslan beror mycket på gitarrkontrollen som ger, tycker jag, ökad spelkänsla. Dessutom måste man för att använda olika attacker i Guitar battle, tilta gitarren uppåt, lite som i wii kontrollerna.

Ljudet är en viktig del i spelet och är tyvärr inte så bra som man vill hoppas. En stor faktor är svajarmen. Den ska förvränga ljudet som på en riktig gitarr, men eftersom skaparna inte tagit bort dem ljuden från låtarna låter det helt "sjukt".

Hållbarheten på spelet är ganska bra p.g.a. de fyra olika nivåerna. Det blir en ny utmaning för varje nivå och man kan hålla på riktigt länge. Jag själv spelade spelet ca tio timmar innan jag klarade det på easy och då spelade jag inte på ungefär två dagar.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7