Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFinal Fantasy XII

Playstation 2
Final Fantasy XII
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 februari 2007
 • Utvecklare
  Square Enix
 • Antal ägare
  141
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 30/07 -07 17:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Storyn i FFXII är väldigt annorlunda från de tidigare där det oftast har rört sig om romantik, när det nu handlar om politik istället. Det kan vara svårt att hänga med om man inte pratar bra engelska. Själv tycker jag det är både bra och dåligt med denna "förändring", bra eftersom den trotsallt har varit väldigt mycket romantik innan, så det var bra med en bytning. Dåligt för att det inte är lika lätt att hänga med som i dom andra FF.

Okej, tillbaka till handlingen. Man spelar som den föräldrarlöse tonåringen Vaan, som nu lever på ett barnhem tillsammans med sin bäste vän, Penelo. Vaan drömmer om att bli en luftpirat eller en "Sky pirate" på engelska. Han bor i staden Rabanastre och tycker att hans liv är händelselöst. Tills han bestämmer sig att bryta sig in i Palatsets skattkammare. Där möter han Balthier och Fran. Han får också tag i ett speciellt föremål, mer säger jag inte om det. Efter detta så börjar i allafall hans uppdrag.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är en skön blanding av action och rollspel, men jag gillade det gamla vanliga "omgångsbaserade" stridsystemet. Med det så kallade ADB (Active Dimension Battle) så blir alla strider så kaotiska. Spelet har en massa minispel. Till exempel kan man göra olika "hunts" där man får ett uppdrag av en civilperson att gå och döda ett speciellt monster. Man får oftast ganska dåliga rewards, men ibland får man väldigt bra.

Jag tycker att Square har börjat att bara kasta in karaktärer från vartsomhelst. Jag menar, både i FFX och i FFXII så har vi två whiners som huvudroller, jag vill ha tillbaka Squall Zidane och Cloud osv.

Betyg till spelet
Grafik
Grafiken är som i alla Final Fantasys i toppklass, dock om det spelas på en dålig TV kan det bli lite kantigt. En nia.

Spelkänsla
Kontrollerna är i stort sett perfekta, men jag gillar inte ADB eftersom jag spelar spel mest för att koppla av, inte för att bli stressad. En åtta.

Ljud
Nobuo Uematsu har gjort det- igen. Ljudet är ett av de bästa hittills i FF serien. Keep up the good work Nobbe! En tia.

Hållbarhet
Spelet håller välgigt länge om man har lust att göra hunts och fylla bestiaryn och så. En tia.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8