Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy X

Playstation 2
Final Fantasy X
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    SquareSoft
  • Antal ägare
    538
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 14/11 -08 06:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Du börjar i staden Zanarkand som den 17-årige Blitzball elitspelaren Tidus som är en utav de många huvudkaraktärerna. Din uppgift i spelet är att förstöra Sin, och till din hjälp får du;

Yuna, en mycket söt tjej som arbetar sig uppåt i konsten att kunna Summona (frammana). Vars fader förgjorde Sin en gång i tiden.

Wakka, som också är blitzballspelare men som håller sig i Besaid Aurochs.

Auron, som är en enormt stark man, han är en välkänd Summoner-väktare, dvs. han vaktare summonare på deras resa.

Kimahri Ronso, en lejon liknande varelse som har varit med Yuna sedan hon var en liten flicka.

Lulu, är deras black mage som är som en syster till Yuna, har en väldigt mörk/kaxig attityd men är mycket lojal och hjälpsam.

Rikku, som är en ung Al-Bhed flicka som är expert på tjuveri och annat skoj.

Seymor Guado, vice-ledare för Guado-stammen och är en mycket skicklig magiker och summoner.

Själva Sin är ett enormt monster som sprider död och skräck i hela Spira, detta monster har skapats av människans hat och girighet. Det kommer Summoners som har i uppgift att döda detta monster, men förgäves.. för Sin återskapar sig efter tio år när det blivit besegrat, så det är upp till Tidus och Yuna att besegra Sin.

Tidus och Yuna's pappor var de som förgjorde Sin den senaste gången, men Sin kom tillbaks och Tidus får reda på en mycket hemsk sak om Sin..

Det enda sättet att besegra Sin är att använda sig av Summoning. Du måste åka runt i Spira och lära dig hur man använder dessa mystiska väsen, och sist få den ultimata "Final Summoning" som har kraften till att besegra Sin i slutet..

Spelet använder sig inte av Levels precis, utan efter att du slagits mot monster så får du AP, ability points som du sedan använder för att flytta runt på en s.k "Sphere Grid", där uppgraderar du karaktärerna och lär dig nya attacker och magier.

Vad jag tycker om spelet
Final Fantasy 10.. Bästa Final Fantasy spelet i hela serien enligt mig.

Spelet är det mest känslosamma och spelet med bäst story som jag någonsin spelat! Jag har suttit i flera hundra timmar och bara gått igenom allting, för det finns alltid nya saker och secrets att hitta.

Detta, mina kära vänner, är ett spel som man aldrig (kan) bli trött på (om man gillar RPG spel)! Det totalt dominerar alla andra FF spel, så vänta inte, köp det idag!

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är helt sjukt bra i filmer (som kommer väldigt ofta), men själva i spelet är den inte i världsklass, men är fortfarande helt underbar!

Spelkänsla: Detta är ett spel som du lär dig igenom hela tiden, du lär dig mer och mer om story och hur du kan ta dig förbi hinder som kommer i spelets gång för varje sekund. Battle-modet (fight-sättet) är mycket speciellt och är ett nytt sätt att fightas på om du inte testat några andra FF spel. Du får tid att tänka och du måste vara på helspänn så du inte kastar fel magi på fel monster etc. Spelkänslan är på topp, för du lever dig in i alla sorgliga såväl som alla underbara stunder du har med karaktärerna.

Ljud: Ljudet är också väldigt bra, de har inte lagt ner överdrivet mycket tid på att finslipa allt, men jag bara älskar att när karaktärerna pratar så rör sig läpparna till ljudet perfekt.

Hållbarhet: Detta spel tar aldrig slut...
Du kan välja att plöja igenom spelet, skita i hemligheter och bara spela igenom det, men då missar du hela spelet om du klickar förbi alla filmer etc. Du kan inte tröttna, för du upptäcker alltid nya saker!

Om du nu, mot alla odds skulle tröttna, ta ett break i någon vecka och sedan läs igenom manualen och se någon film på J-tube, så lovar jag dig att du kommer att bli lika sugen som du var innan!

Alla RPG spelare, ni kommer inte att bli missnöjda om ni köper FF X. Jag garanterar er det! Även ni som inte är så mycket för RPG kommer nog också att gilla detta spel!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10