Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFIFA Street

Playstation 2
FIFA Street
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  11 mars 2005
 • Utvecklare
  EA Canada
 • Antal ägare
  190
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.3

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 25/03 -06 20:19

Handling / story / vad man gör i spelet
Electronic Arts FIFA-spel har börjat bli sämre och sämre mot konkurrensen år för år, och de har nu låtit Xtremavdelningen EA BIG, som skapat bl.a. SSX-spelen, starta en ny genre, streetfotboll som är 5-manna på asfalt, fast med mycket mer tricks och mindre regler. Med i spelet finns det bara landslag, som Brasilien och England m.fl. Men det om är väldigt dåligt och konstigt är att Danmark finns med och inte Sverige?
Spelsystemet fungerar som i vanlig fotboll, nästan. Det lag med flest mål när tiden är ute vinner, men det som är annorlunda med det här spelet är att man får poäng när man gör tricks såsom att jonglera, klacka över motståndaren, studsa bollen mot väggen och mycket mer. Sen har EA BIG efterapat Tony Hawk-spelen genom att dessutom sätta dit en combomätare, som fungererar på så sätt att om man gör flera trick utan att bollen nuddar marken får man ett combo, som betyder "komination", och då förstår ni säkert vad jag menar...
Det finns som i alla andra spel ett slags karriärsläge där du ska vinna cuper m.m. och så finns det naturligtvis vänskapsmatch och multiplayer. Det finns också möjlighet att skapa ett eget lag, men den funtionen är dessvärre väldigt innehållsfattig.

Vad jag tycker om spelet
FIFA Street är en ny slags sportgenre EA BIG skapat; Streetfotbollen. Grafiken är helt ok, även om den skulle kunna förbättras, och designen är lite mer fritidsaktig och med mer attityd än om man skulle spela ett av de andra FIFA-spelen. Attityden påverkar även spelkänslan, som är rätt bra, med sköna finter och tricks men tyvärr inte spelarnas egna signatur-finter, som Ronaldinhos specialare där han har bollen på foten och på så sätt drar bollen åt sidan och tillbaka utan att den nuddar marken, fastän EA brukar vara så bra på att licensiera... Musiken är inget märkvärdig, och ljudet är inte så imponerande, även om det inte är nåt man klagar på precis. Hållbarheten är ganska dålig eftersom det blir rätt enformigt efter nån vecka, men kör man multiplayer blir det som med de flesta andra spel mycket roligare. Jag tycker själv att
FIFA: Street i sin helhet är ett underhållande spel och har väldigt sköna tricks och en bra spelkontroll.

Betyg till spelet
• Grafik •

Grafiken är rätt bra, även om den kan förbättras mycket. Designen innehåller mycket mer attityd än de andra FIFA-spelen. En 7:a för grafiken.

• Spelkänsla •

Den sköna attityden påverkar spelkänslan positivt och jag älskar de grymma tricken som höjer spelkänslan en hel del dom också. Funktionen att göra ett eget lag kanske man tror att kan förbättra friheten, men dessvärre är den funktionen väldigt innehållsfattig. En 8:a.

• Ljud •

Musiken är inget särskilt märkvärdigt och ljudet detsamma. En 6:a.

• Hållbarhet •

Med de härliga tricken och det gaska höga tempot blir hållbarheten ganska hög. Men eftersom planen är väldigt liten och det nästan är anfall hela tiden, blir det ganska tjatigt. Men spelar man multiplayer blir det såklart mer underhållande och hållbarheten ökar. En 7:a.

Plus: Cool spelkänsla, coola tricks.
Minus: Ljudet kan förbättras, Sverige är inte med, dålig lag-editor.

Totalt: En stark 7:a.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8