Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inTheme Park World

Playstation
Theme Park World
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  16 februari 2001
 • Utvecklare
  Climax Group
 • Antal ägare
  95
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 5.6

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 12/03 -06 10:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Utgivare: Electronic Arts
Utvecklare: Electronic Arts

Theme Park World bygger på att du ska bygga dina egna nöjesparker. Spelet innehåller många olika möjligheter och du kan anställa forskare som kan komma på nya attraktioner, stånd, affärer m.m. och du kan även anställa annan personal som bl.a. städare, vakter m.m.
Det finns väldigt mycket attraktioner, affärer m.m. och du kan alltid forska fram nya. Allt för att dra in pengar och det gäller att anpassa parken, så att besökarna trivs, t.ex. att bygga toaletter, papperskorgar, för barn värdar i kostymer och att sänka entrébiljetten till ett lämpligt pris. Det låter säkert väldigt enkelt men det blir svårare i längden.
Man kan välja mellan flera olika stilar på parker, bl.a. pysslinglandet, dinosaurielandet och rymdlandet.

Vad jag tycker om spelet
Spelet innehåller många olika möjligheter och det är rätt kul men det är ett spel som man tröttnar på ganska snabbt tyvärr men det är riktigt kul till en början. En kul sak är att du kan välja ett läge där du tar rollen som en besökare och får gå runt i parken och åka attraktioner samt spela minispel i förstapersonsperspektiv.
Grafiken är bra och som i alla andra ps1 spel ungefär och spelkänslan är mycket bra eftersom spelet bjuder på en hög frihet och många möjligheter. Du kan kolla hur långt dina forskare har kommit på en viss attraktion eller stånd och se hur mätarna går upp från 0% till 100%. Anställ, utbilda, och sparka personal som forskare, vakter, städare, underhållare. Man känner sig verkligen som en riktig tivolichef.
Musiken är inget märkvärdig men helt ok och ljudet är helt ok med.
Hållbarheten är inte så värst hög men om man verkligen gillar att skapa och gillar såna här spel (SIM CITY, SIMS, Zoo Tycoon m.fl.) så kan det vara väldigt länge.

Betyg till spelet
Grafik:

Bra, är väl lika bra som alla andra till ps1, har iallafall inte sett nåt som är så mycket bättre till ps1. Designen är färgglad och byggnaderna är lite överdrivna men festliga och fantasifulla. En 8:a.

Spelkänsla:

Du känner dig verkligen som en riktig tivolichef när du kan välja ett läge där du tar rollen som en besökare och får gå runt i parken och åka attraktioner samt spela minispel i förstapersonsperspektiv. Också att du kan anställa, utbilda, och sparka personal som forskare, vakter, städare, underhållare och byggarbetare. En 9:a.

Ljud:

Musiken är helt ok och ljudet detsamma och rösterna är bara en, den som hjälper dig, en liten myra. Och den rösten är helt ok. En 7:a.

Hållbarhet:

Hållbarheten är mycket bra om du gillar såna här spel och det finns mycket möjligheter. En 7:a.

+ : Många möjligheter, realistiskt, underhållande.
- : Borde finnas fler attraktioner.

Övriga kommentarer: Mycket bra underhållning.

Totalt: 8

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 5 Ljud: 5 Grafik: 5 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5