Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











World of Warcraft: The Burning Crusade

PC
World of Warcraft: The Burning Crusade
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    16 januari 2007
  • Utvecklare
    Blizzard Entertainment
  • Antal ägare
    472
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 8.7

Speltest av Achalion

Inskickad av Achalion den 05/12 -07 10:38

Handling / story / vad man gör i spelet
World of Warcraft är ett MMORPG-spel. Dvs. Massive Multiplayer Online Roleplaying Game. Det betyder att man spelar med och mot flera 100tals spelare. Vad man gör? Jo Förs skapar man en avatar(gubbe) och väljer några olika saker.

1. Om man vill vara Horde eller Alliance
2. Vad du vill vara för klass, Warrior, Paladin, Rouge, Mage, Druid, Shaman, Warlock, Priest eller Hunter.
3. Vad du vill vara för ras, Horde: Orc, Tauren, Undead, Troll eller den nya rasen Blood Elf. Alliance: Human, Dwarf, Gnome, Night Elf och den nya Draenei. (VISSA KLASSER KAN MAN INTE HA MED ALLA RASER...)
4. Välj hur din avatar ska se ut.
5. Ge din avatar ett namn.
6. Tryck På "Enter World"
7. När mätaren är full kommer du in på "Nybörjar stället"

Nybörjarstället: monstrerna från lvl 1-5, Rakt framför dig kommer det stå en NPC(Non Playing Character) med ett gult "!"(utropstecken) det betyder att den NPC:n har ett uppdrag till dig. Det först uppdraget är att gå till en annan NPC i närheten (kolla på Mini Mapen i det övre högra hörnet, där lyser det en gul prick eller en grågul prick. Gå till pricken och snacka med NPC:n med ett gult "?"(frågetecken). Det betyder att du kan klara ett uppdrag hos han/hon. Uppdragen kan handla om att hitta nån som har gått vilse, döda ett visst antal monster, prata med någon/leverera något till någon och sånna saker.

När du har blivit level 2 finns det attacker att köpa hos din "Trainer" det är också en NPC och på lvl 2 kostar attackerna 10 kopparmynt (c), sedan kostar dem 1 silver (s) och runt lvl 25-30 kostar dem mer än 1 guld (g). Man får nya attacker på varge jämn level.

Sen då? Jo när du blir lvl 5 elle 6 och upptäcker att det inte finns några uppdrag kvar så är det dags att gå ut ur nybörjarstället och när man kommer ut så är det ett mycket större område, det finns även en stad man kan gå till och laga sina saker osv. Där är monstrerna lvl 5-10.

Hur fungerar det här med Pengarna?
Jo, 100c=1s och 100s=1g

När du når lvl 10 kommer spelet börja på "riktigt" då händer några viktiga saker..
1. din trainer att ha ett uppdrag åt dig, GÖR DET(!!!!) du får en attack som man inte kan köpa
2. Du får "Talent points" att sätta ut, man får 1 talent för varje lvl från och med 10
3. Du kangå in i nåt som kallas Battle Ground det är som Katch the flag, Horde möter Alliance. Försten till 3 vinner. Det går även ut på att döda dem i det andra laget.

Förkortningar:
BG - Battleground
DM - The Deadmines (en instance, dvs. man är 5 "riktiga" spelare som går som en bana tillsammans med olika bossar. Man får mycket bra saker!
WC - Waling Caverns (också en Instance)
K - 1000 av något tex. 10kg (10 000g)
AH - Auction House (Auktions Hus, där kan man köpa saker/bjuda på saker
HK - Hornor Kill (man dödar nån i BG eller nån från det andra "laget")
HP - finns två betydelser, 1. Hit Points (liv) 2. Hornor Points (får man när man "gör" en HK

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är mycket roligt och utmanande. Blizzard (dem som har gjort spelet) har uppnåt allas förväntningar när de gör en uppföljare till Världens Största Dataspel. Det absolut bästa är att det nästan inte finns nåt slut på spelet. Det finns (nästan) alltid några vapen/utrustning som man kan få bättre av, och när man har det bästa så kan man ju gå och få massa roliga/coola bonusgrejor som man kan byta tillsig för HP. Man kan också skaffa ett "Yrke" en profesion, man kan ha 2 st, tex Mining och Jewel Craftig(det komm med The Burning Crusade) som man blir högre lvl i ju mer saker man gör.

Betyg till spelet
Grafik: Nu är det ju så att mitt Grafik kort är 4 år gammalt men det är ändå den bästa jag någonsin upplevt i ett PC spel, En solklar tia!

Spelkänslan: Den är även den extremt bra, Man lever sig in i spelet lätt och kan skräddarsy hur allt ska se ut just för dina behov, Även den en tia.

Ljud: Musiken är häftigt i början och pampig men när man har spelat totalt 1-2 dygn så kan man sångerna och låtarna utantill och då blir det nästan så man stänger av musiken, det är det som drar ner poängen från 10:an men allt annat ljud tex. när man smider något så låter det precis som om man hade gjort det på riktigt. När man hoppar ner från en hög höjd blir man skadad och då säger gubben "huh" eller något liknande beroende på Ras och Kön. En sjua.

Hållbarhet: Spelet är som sagt extremt kul på alla sätt och vis förutom när det gäller att gå up i lvl efter 15 för då går det JÄTTE seegt, det drar ner poängen till en nia.

Totalbetyg: 9 Ljud: 7 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10