Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











World of Warcraft

PC
World of Warcraft
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    11 februari 2005
  • Utvecklare
    Blizzard Entertainment
  • Antal ägare
    1120
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 29/12 -05 09:03

Handling / story / vad man gör i spelet
World Of Warcraft är en såkallad "Massively Multiplayer Online Roleplaying Game", jobbigt förkortat till MMORPG. Som vissa kanske vet så utspelar sig dom flesta utav dessa spel i en stor värld där folk spelar med/mot varandra online. Eftersom detta spel är online, så tar det heller aldrig slut. Det hela går helt enkelt ut på att "Hords" slåss mot "Alliance" och tvärt om. Så man kan säga att det hela handlar om att göra uppdrag med varandra. Dessa uppdrag kan gå ut på att slåss mot ett visst antal fiender, eller hitta en särskilld sak.

Vad jag tycker om spelet
Uppdragen är många, men väldigt innehållsfattiga. Alla går ut på samma sak: Att slåss, hitta en viss sak eller gå som en budbärare mellan NPC:s i dom många städerna. I längden blir det väldigt mycket upprepningar, särskillt med tanke på att fajterna är väldigt..Lika. Striderna mellan dom många monstrerna och bossarna innehåller inte speciellt mycket. Det hela är turordningsbaserat, men samtidigt i realtid. Man kan alltså attackera med valfri attack, men att hoppa och trixa runt ger ingen effekt. Om ni har spelat spel som Jak And Daxter och Prince of Persia, så vet ni att kontrollen är väldigt varierad och skojig att handskas med. Men i WoW så handlar det bara om korta kommandon. Blockeringar och sidosprång sköts automatiskt. Blir otroligt tjatigt efter ett tag. Nåväl, där har ni den dåliga biten. Nu till det bättre: Grafiken är vacker och stämningsfull. Speciellt i Människornas by, för att inte tala om Mörker Alvarnas. Mycket vajert. Ljudet är inget man lägger mycket märke till, det är bara något som finns där. Skapar lite stämning det med, men man tänker inte mycket på den. Hållbarheten är ju självklart också lång i dessa spel, men frågan är ofta om man orkar med att spela igenom allt. När man är på level 60, som är maxnivån, så bara fortsätter allt hela tiden. Känns som man kämpar och kämpar, men man vet inte riktigt vad man vill uppnå. Men beroendeframkallande är det.

För att ge er upplysning om hur andra spelare beter sig:
Oftast är dom väldigt vänliga. Sällan man ser folk skrika ut ord som "N00bs" och liknande. Brukar inte vara några problem att hitta någon trevlig indvid att utforska världen med. Väldigt mysigt.

Betyg till spelet
Jag har väll egentligen motiverat mina betyg, men jag kan skriva en liten sammanfattning:

Grafik: Inget att klaga på. Stämningsfull och allmänt vacker att se på.

Spelkänsla: Väldigt mycket stämning. Platser som Auberdine känns fantastiskt mystiska och härliga.

Ljud: Inget märkvärdigt.

Hållbarhet: Håller länge, trots en hel del tjatiga uppdrag.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9