Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











World in Conflict

PC
World in Conflict
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    18 september 2007
  • Utvecklare
    Sierra Entertainment, Massive Ent.
  • Antal ägare
    31
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.2

Speltest av Feliximilian

Inskickad av Feliximilian den 06/10 -08 15:19

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet bjuder på ett verkligt scenario där det kalla kriget aldrig tog slut, utan utvecklades, och så småningom kom till USA. Sovjet landsätter en armé i Seattle, där ett fåtal amerikanska trupper kämpar för att hålla dem tillbaka. Man spelar som Parker, ett befäl i den amerikanska armén igenom hela kampanjen, där objektivet är att rädda hemlandet till varje kostnad. Man får däribland se delar av Ryssland, Väst-Europa, och självklart Amerika. Varje karaktär har sina egna problem, och slagen binds samman med snyggt gjorda filmsekvenser och Combat-briefings av ingen mindre än Alec Baldwin (sedd i bl.a Jakten på Röd Oktober). World in Conflict har också en imponerande Multiplayer-sida, där samarbete är viktigast av allt, då ingen ensam kan kontrollera både marken och luften, alla enheter är nämligen uppdelade i 4 klasser, Infanteri, Pansar, Understöd och Luft.

Vad jag tycker om spelet
Jag själv älskar strategi och lagspel på hög nivå, och under mina första 30 minuter hände det så mycket överallt, med WiC's massiva 8v8-kartor, har inget strategi spel någonsin varit större, och förutom detta har WiC en extremt vacker spelmotor, som bara kan beskrivas med ordet "vackrast".

Att sedan få en inblick i det kalla kriget, ett hittills ganska okänt krig i RTS/RTT-genren är också roligt, då svenska Massive verkligen ansträngt sig med både single- och multiplayer delarna. Enheterna är både fina och verklighetstrogna, vilket lyfter spelupplevelsen mycket mer.

Betyg till spelet
World In Conflict är verkligen ett av de bästa spelen jag spelat hittills, då nästan allt imponerar.

Grafik:
Grafiken är som sagt vacker, underbar, och bäst, då massive lekt med DX10, och Particle-shaders mm, vilket göt spelets extremt många explosioner häftigare, och verkligare än någonsin - ett nöje att se till och med sina egna trupper stekas av smatter bomber, eller attackhelikoptrar.

Spelkänsla:
Då man kan zooma in på kanontornet på pansarvagnarna är det svårt att inte gilla WiCs mer filmiska känsla. Kombinerat med grafiken och ljudet bjuder WiC på en närmast biografisk uppvisning - i varje slag.

Ljud:
Ljudet i WiC är mästerligt, då soldaterna pratar många språk med många dialekter, artillerisalvor från fjärran ljuder över slagfälten, och soldaternas fötter hörs när de slår i marken. Det ligger mycket arbete bakom detta.

Hållbarhet: WiC är inget spel man tröttnar på, det är sånt spel som finns där när allt annat verkar trist. Att spränga saker och slå ner staket runt bondgårdar är det nog ingen som tycker är trist.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9