Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Warcraft III: The Frozen Throne

PC
Warcraft III: The Frozen Throne
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    4 juli 2003
  • Utvecklare
    Blizzard Entertainment
  • Antal ägare
    920
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.8

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 06/04 -10 18:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Warcraft III: The Frozen Throne är det senaste spelet i Warcraft-serien och troligen blir det inte fler spel. Detta är en expansion, man måste ha Warcraft III: Reign of Chaos för att kunna spela detta.

Man kan spela olika saker:
- Campaign
- Match mot datorn
- Multiplayer
- Scenarios

- Campaign -
I det här spelet finns det två kampanjer. Den ena heter "The Terror of the Tides" och handlar om när den ondskefulla Illydan blir frisläppt av misstag och jakten på honom. Man spelar som Maivev, en nattalv, som har fått uppdraget att få tag på honom. Man gör flera olika saker, upprättar baser, dödar monster m.m. Det finns också en bonus kampanj som heter "The Finding of Durotar", då man spelar som en halv-ork, som utför olika uppdrag.

- Match mot datorn -
Det går ut på att man ska upprätta en bas, träna en hjälte och trupper till denna, och sedan till slut besegra motståndaren. Att bygga "fastigheter", träna trupper och dylikt kostar resurser som man ska se till att arbetarna samlar.

Dessa raser kan man spela som:
- Orc
- Undead
- Night Elf
- Human

- Multiplayer -
Detta innebär att man är flera personer som spelar. Detta går att antingen göra via internet, med Battle.net, men då krävs ett konto, som dock är enkelt och gratis att ordna. Man kan också spela LAN, vilket innebär att man kopplar ihop två datorer. Det är mycket roligare att spela mot en kompis än att möta datorn, så detta rekommenderas starkt!

- Scenarios -
Detta är ett antal, lite annorlunda spel som man kan spela. Det finns Tower Defence, Egg Hunt m.m. Detta kan man också spela flera via antingen Battle.net eller via LAN. Det går också att ladda ned egna, från internet. Var dock försiktig, det är inte Blizzard (utvecklaren) som ger ut dessa.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är roligt, framförallt om man är flera. Kampanjen är lite lam, tyvärr, men det finns två, så man har lite att göra. Jag tycker att det är fin grafik och fina miljöer och spelidén är fantastisk. Scenarios ser till att man kan spela detta spel ännu längre. Det är roligt att utforska  alla de olika raserna, deras förmågor samt deras hjältar. Spelet är relativt billigt, vilket är ett stort plus. I onlineläget kan man tyvärr stöta på "bots" som endast säger "Leave Please :D" och sedan väntar de, säger lite reklam, och hoppar sedan av spelet - trist!

Betyg till spelet
Jag gillar grafiken starkt, det är 3D, trots att spelet är från 2003. Det går också att vinkla "kameran" så att man ser spelet från olika vinklar.

Spelkänslan är hög, ibland kan man tro att det är en själv som är hjälten.

Musiken och ljudeffekterna är väldigt bra och alla olika karaktärer har flera olika förinspelade röster.

Hållbarheten är lång, då man spela på så många olika sätt. Varje spel för något nytt med sig och man tröttna nästan aldrig!

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8