Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Vampire: The Masquerade - Bloodlines

PC
Vampire: The Masquerade - Bloodlines
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    19 november 2004
  • Utvecklare
    Troika Games
  • Antal ägare
    49
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 18/08 -09 07:38

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går ut på att överleva i den mörka delen av Los Angeles. En nyskapad vampyr (du), får lära sig leva på egen hand då dess skapare blev avrättad av Prinsen LaCroix. En Prins är en vampyr som har tillräckligt mycket styrka för att kunna hålla en stad i ordning genom att upprätthålla vissa regler. Till exempel förbudet om att skapa en ny vampyr utan lov...

Den nyskapade vampyren får först hjälp av "Smiling Jack", från klanen Brujah, som visar grunderna i spelet, han återkommer även senare. Efter det är det bara för vampyren att klara sig själv. Vilket oundvikligen leder till att vampyren måste välja vilken sida hon/han vill stödja, LaCroix eller gruppen som "Smiling Jack" tillhör, The Anarchs. Alternativt gå sin egen väg. Totalt finns det runt 5 olika slut att välja bland.

Innan du börjar spela får du välja klan. Alternativt svara på några frågor och datorn väljer vilken klan som den anser passar dig. Det finns 7 olika klaner, Brujah, Grangel, Malkavian, Nosferatu, Toreador, Tremere och Ventrue. Redan i valet av klan utformar sig spelet stort. Alla klaner har olika specialiteter. Väljer du t.ex. Nosferatu ser du så anskrämlig ut att du inte kan visa dig på gatorna utan får smyga nere i kloakerna. Eller väljer du t.ex. Malkavian blir du sedd som en galning av andra vampyrer och kastar ur dig de mest spydiga kommentarer. Skillnaden på man och kvinna spelar också stor roll då du även där blir sedd olika av de andra vampyrerna.

Efter det måste du spendera poäng på dina färdigheter, utforma din vampyr. Ska hon/han vara bra på att dyrka upp lås? Eller kunna hantera en kniv bättre? Genom spelets gång får du mer erfarenhetspoäng allt eftersom du genomför olika uppdrag. Poängen kan du spendera precis som du vill.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker det är ett enormt spel då varje liten sak du gör utformar det. Att spelet dessutom har olika slut gör det ännu mer spännande. Vissa saker suger verkligen. Till exempel om du har för lite erfarenhetspoäng.

Hela spelet är helt på engelska med långa konversationer där du måste välja passande svar. Vilket gör att är/var du lite efter på engelska lektionerna är detta inget spel för dig. Själv kommer jag lite efter i de längre konversationerna, där man har att välja bland så många svar, men i längden är det helt OK.

Betyg till spelet
Grafiken är oerhört bra. Kulhålen är kvar i väggen, blodet stannar på golvet och krossat glas förblir krossat. Vissa saker är mindre bra, vissa personer ser inte helt tredimensionella ut, men man kan absolut inte säga att spelet inte är detaljerat.

Spelkänslan är bra. Du spelar både i First person shooter, förstapersonsskjutare, och närstriden, så som strid med kniv eller liknande, sköts i tredjepersonsvy. Du får en känsla av verklighet, då både ljudet och grafiken är detaljerat.

Ljudet är riktigt detaljerat, du hör viskningar i hus och folk som går på toaletten. Det gör också att du hör "fienden" som närmar sig.

Hållbarheten är rätt bra. Har man spelat ut spelet har man luskat ut alla hemligheter, men man kan alltid spela från andra klaner vilket ger spelet en variation. Dessutom har spelet olika slut, man kan välja vilkens sida man vill stå på, eller som sagt, spela som om man stod på bådas sidor.

Kort sagt, spelet ÄR detaljerat, och helt värt att köpa. Även om det kom ut 2004.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9