Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Vampire: The Masquerade - Bloodlines

PC
Vampire: The Masquerade - Bloodlines
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    19 november 2004
  • Utvecklare
    Troika Games
  • Antal ägare
    49
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/10 -05 14:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Vakna upp som en nyskapad kindred (vampyr) och lär dig att överleva i en helt annan värld!
Spelet är baserat på white-wolfs Vampire: The masquerade RPG som länge varit känt, och på den vägen går det.
Ventrueprinsen Sebastian LaCraoix som styr LA låter dig överleva efter att han dödat din sire (skapare) som gav dig "den mörka gåvan" av vampyrer utan tillåtelse, men du får spela på Sebastians regler.
En mystisk kista påträffas som Sebastian innerligt vill komma åt, men vad finns i den? Vad döljer alla äldstar för dig, vilka kan du lita på, och vilka bör undvikas?

Vad jag tycker om spelet
Det är helt enkelt magnifikt! Efter att ha spelat detta är man många kilon kunnigare om vampyrer och man hatar Buffy och vampyrerna, Angel, Van Helsing och Blade och får reda på att vitlök, kistor, kors och silver bara är en bluff och på goda grunder.

Det är ett av dom bugigaste spel jag spelat, men bugarna glöms så fort man börjat och man liksom hypnotiseras av spelets elegans och mörker. Bugarna gör knappt någonting, dock finns där en bug som förhindrar dig från att klara spelet (du kommer märka vad jag menar), så du bör skaffa senaste uppdateringarna och funkar det fortfarande inte så kan man på ett eller annat vis luska fram hur man tar sig förbi.

Förutom bugarna så är det ett perfekt spel! Det är som sagt ett väldigt lärorikt spel och man får en härlig känsla.

Ett annat plus är att det faktist är en skillnad mellan kvinna och man i detta spel, något jag lite saknat i andra rollspel då det är precis likadant oavsett kön. (Det är ju en uppenbar skillnad mellan man och kvinna, och även andras syn på mannen och kvinna).

Betyg till spelet
Grafiken kan inte bli mycket bättre. Många klagar på mörk grafik, men varför inte? Det är ju konstant natt och mörkret förhöjer stämningen ytterligare.
Spelkänslan går inte heller att klaga på. Är det något man får är det spelkänsla. Jag själv satt och log brett när jag spelade igenom det, man fastnar i stort sett aldrig (säg det...) utan spelet rullar på fint och inget blir direkt överdrivet (bossar och liknande). Anledningen till att jag inte ger det en 10 är för att vissa buggar för vissa klaner förstör stämningen lite, men det är bara då och då.
Ljudet är utmärkt. NPC'sen säger olika saker och man hör allt klart och tydligt. Visst, vissa enformiga ljud, men hur mycket som helst kan man inte kräva. Det är trovärdigt i alla fall!
Hållbarheten är stark i detta spel. Man kan spela igenom spelet med alla klaner, både man och kvinna (som dessutom ger variation på svarsalternativen samt kläder).
Spelet håller länge och du kommer inse att det fungerar som en sursöt karamell. Det surnar till emellanåt, men försvinner när du väl känner hur god den i stort är.

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9