Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











TOCA 2

PC
TOCA 2
  • Genre
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    92
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 7.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 02/01 -06 16:41

Handling / story / vad man gör i spelet
Toca 2 är ett racingspel och det handlar givetvis om att köra bil. Du är en förare vars namn man aldrig får reda på och du ger namn åt din förare innan du startar spelet. Sedan är äventyret i gång man kan kör på cirka 10 ordinarie banor från början i spelet och slår banrekord och tränar in till viktigare lopp. Det finns lite olika sorters banor i spelet det kan vara allt från väldigt simpla banor som mest går runt, runt och runt till banor som har knepiga kurvor och korta raksträcker. Det finns även 10 hemliga banor i spelet som det inte går att komma åt att köra på, men man kan låsa upp dom igenom att klara championship mode. Man får då banor efter hand desto mer man klarar av championship mode och uppdragen eller racen blir allt svårare när man nästan har alla banor. Men det finns ett fusk som man kan låsa upp alla banor med men om ni inte fuskar måste ni helt enkelt klara ut championship mode. Det finns olika lägen i spelet och nu tänkte jag förklara dom för er…

• Championship •

Man kör på flera olika banor och man ska få så bra poäng som möjligt samanlagt. Om man kommer etta får man 15 poäng och sedan sjunker poängen för varje placeringen neråt du har kommit i ett race så det gäller att vara bland dom första i varenda race. Om du lyckas vinna ett championship så blir du belönad genom att få nya upplåsta bilar och banor. Visa bilar och banor kan bara låsas upp genom att klara ut championship på Expert och det är inte det enklaste precis.

• Challenge •

Du kör olika race och så får man en viss tid på sig att ta sig till olika mållinjer på banan. Om du vinner så kommer det upp en gul text You Win om du kommer i mål och har klarat tidpasseringarna men inte har vunnit står det Course complete eller något i den stilen. Om man inte hinner ta sig till mållinjen innan tiden är slut så blir det Game Over. Så här ska du hålla på i jättemånga banor och försöka samla ihop så mycket poäng som möjligt genom att klara så många banor som möjligt.

• Suport Car Champ •

I det här läget så kör du olika lopp med dom ovanliga bilarna som dom som är låsta. Från början kan du bara tävla med två bilar som är upplåsta från början av spelet, men när du har samlat ihop tillräckligt med poäng så får du chansen att klara Championship på andra bilar. Det krävs att man får ihop 40 poäng på en bil för att den ska vara klarad.

• Time Trial •

Man kan välja valfri bana och bil och sedan bär det i väg. Man kör hur många lopp som helst och tävlar mot sig själv. Man ska få så bra tid som möjligt och sedan ska man slå sin bästa tid och hålla på så tills man får en jättebra tid. Detta läget är perfekt om man ska öva på banor och lära sig dom små genvägarna och tricken för varje bana.

• Singel Race •

Här kör du bara ett vanligt race helt enkelt.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är roligt och utmanande men jag har spelat betydligt roligare svårare bilspel innan, men Toca 2 är ändå ett bra spel, det är absolut inte dåligt. Jag har spelat det länge och har alltid tyckt att det var roligt och nu på senare tid har man börjat spela dom olika lägena och dom är faktiskt jättebra. Challenge är min personliga favorit för att det är svårt och man får köra till max och samtidigt se upp så att man inte krockar i några av motståndarna. Championship är också väldigt roligt det som är det dåliga där är att man inte kan krocka och förstöra för mycket för motståndarna. Men samtidigt så skulle det väl vara för lätt om man kunde det antar jag,. Det som var extra roligt med det här spelet och som skiljer det från andra bilspel var att allting är så bra planerat. Se bara på Suport Car Champ där man ska samla poäng och slita för att dom bästa bilarna. Det är gjort på ett sätt så att man fastnar vid spelet fast spelets halvkonstiga grafik. Time trial är helt lysande, det är verkligen bra att det finns ett ställe där man kan öva på banorna. Om jag ska säga något som är dålig så blir det grafiken ska förklara lite mer om det i betygen.

Betyg till spelet
*Grafik: Som jag nämnde ovanför så är den halvkonstig och allmänt dålig. Om man kollar runt omkring en på bilar vid sidan av banan så ser dom alldeles för oäkta ut och träden dom har lite väl fyrkantiga kantor, grafiken är alltså inte verklig. Men på banan så ser grafiken helt ok ut men som sagt det är ingen lysande grafik, en 5:a.

*Spelkänsla: Den är jättebra, varför? Därför att man aldrig kan få nog av spelet och man spelar och spelar för att klara ut hela spelet.

*Ljud: Det är bra och alla billjuden låter jättebra men ändå kan jag inte kalla det världsklass, en 9:a.

*Hållbarhet: Det håller länge och det tar tid att klara ut.

Mvh/Presentation.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10