Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2: Studentliv

PC
The Sims 2: Studentliv
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    11 mars 2005
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    924
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.6

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 24/03 -08 14:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet är precis som vanliga The Sims 2, förutom att man nu kan skicka sina tonåringar till universitet och pröva på det härliga studentlivet (Ny ålderskategori = Ungdom/Ung vuxen).
Till att börja med måste du knyta ihop ett universitet med ditt kvarter. Det finns tre att välja mellan, Simlands universitetet, Simska Akademien och Ödemarks universitetet.
Sen skapar du antingen en tonåring i kvarteret som du sen skickar till universitetet, eller så skapar du en ungdom på universitetet.
Du kan välja mellan att bo i ett eget hus vid universitetet eller i en studentkorridor. Om du väljer att bo i en studentkorrdior måste du paxa ett rum då du anländer. Det gör du genom att trycka på rummets dörr, och sen trycka på Paxa. Sedan kommer du få flera rumskamrater som bor i samma hus som dig.
Universitet består av fyra läsår, för att få så bra betyg som möjligt kan du gå på dina föreläsningar, skriva uppsats och göra uppgifter. Du kan studera "allt möjligt" eller välja ett huvudämne (ex. konst, ekonomi) som du kan byta när du vill.
Till universitetslivet tillhör såklart så mycket mer; gå med i en nation, ett hemligt sällskap, träna på gym, trycka dina egna betyg, vålgästa en fest och mycket mycket mer.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är en av de bästa expansionerna - och jag har spelat alla. Det är mycket som har förbättrats, bla musiken och möblerna, men 70-talstemat tycker inte jag direkt passar på flera av möblerna. Jag hade hoppats på lite mer "amerikansk highschool/college feeling" men om man försöker lyckas man rätt bra :)

Betyg till spelet
Jag har en rätt bra dator så därför kan betygen bli bättre nedan än vad ni tycker.

Grafiken: Man får från början ställa in grafiken till det bättre men annars är den mycket bra och detaljrikedomen är verkligen hög! 9/10

Spelkänsla: Som vanligt mycket bra spelkänsla, jag lever mig oftast in i spelet och timmarna framför datorn ökar snabbt. Ibland kan jag doch få lite långtråkigt. 8/10

Ljud: Ljudet kan jag inte klaga på, musiken har blivit bättre. Dock är vissa låtar på stereon mycket irriterande. 9/10

Hållbarhet: Jag har inte haft spelet så jättelänge, men jag har redan skapat många simmar istället för att hålla mig till en och samma. Ändå är det svårt att överlag tröttna på Sims 2. Det finns bara perioder då man spelar lite mindre. 8/10

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8