Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Settlers IV

PC
The Settlers IV
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  30 mars 2001
 • Utvecklare
  Blue Byte
 • Antal ägare
  129
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 7.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 14/12 -05 17:00

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet handlar om att guden Morbus har blivit förvisad till jorden. Han hatar allt grönt och vill göra hela jorden svart. Det finns tre lag i The Settlers 4: Mayaindianerna, Romarna och Vikingarna. Lagen är inte så annorlunda men några saker skiljer dom ifrån varandra t.ex. Lagen har en specialsoldat, dom använder olika mycket av ved och sten och har dom andra gudamagier och olika saker att offra till gudarna och självklart skiljer sig utseendet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är mycket bra och det är lite anurlunda en andra strategispel det jag mest gillar är att det finns ingen begränsning hur många gubbar man kan ha på en gång som det finns på många andra spel t.ex. age of emperies. Jag tycker också om det för att man ska bygga upp en fungerande stad eller by.

Betyg till spelet
Grafiken är inte så bra men den känns ändå skön på något sätt. Spelkänslan är mycket bra man kan sitta flera timmar utan att tröttna och det känns mer verklighetstroget i sina byar och städer. Ljudet är härligt fast det kan hända att det blir dubbelt ljud och då låter det konstigt. Hållbarheten är mycket hög man kan sitta och spela Settlers 4 hela dagarna utan man tröttnar och tröttnar man så väntar man ett halvår och då blir det roligt igen. Jag har haft spelet mycket länge fast jag har ändå inte tröttnat.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10