Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Starshine Legacy: Episod 1 - Mysteriet med Ödesryttarna

PC
Starshine Legacy: Episod 1 - Mysteriet med Ödesryttarna
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    30 november 2007
  • Utvecklare
    Hidden Entertainment
  • Antal ägare
    54
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.9 8.6

Speltest av Jojjojohanna

Inskickad av Jojjojohanna den 10/02 -07 18:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Det finns fyra st spel.

I det första spelar du Lisa, som är nyinflyttad. Hon har inte ridit på ett bra tag, eftersom hon råkade ut för en olycka. Men när hon kommer till den lilla kuststaden Jorvik, så går hon till ridskolan, för att lämna in en tjej vid namn Linda's (läs om henne på beskrivningen av spel två) nycklar. Där träffar hon en häst vid namn Starshine som är sjuk just då. Hon tycker synd om hästen, och vill ge den en chans. Det visar sig att Starshine är en jätte duktig häst då. Men det händer en hel del problem.

I det andra spelet spelar du Linda, som har en häst som heter Meteor. Linda för höra om ett ställe vid namn Pine Hill, som ägaren verkar känna till, men har sagt till dom att aldrig gå dit. Såklart måste Linda gå dit då..

I det tredje spelet spelar du Anne, en tjej som drömmer om ett modellkontrakt. Det verkar som hennes dröm kan gå i uppfyllese när tidningen Glamor no 5 kommer till Jorviks skola. Fotografen, Derek, verkar också väldigt trevlig.
Men när hennes häst Concorde blir sjuk, blir hon tvungen att bege sig till Pandoria, en helt annan värld.

I det fjärde spelet spelar du Alex, en tjej som är lite av en pojkflicka. Hon är väldigt beskyddande mot sin lillebror, som har det lite problem med en stor kille vid namn Buck i skolan. En tjej vid namn Katja, utmanar henne på en kapplöpning, där man ska hämta ett äpple uppe på en kulle. Alex kommer upp på kullen och tar äpplet, men ser inte Katja någonstans vid kullen varken på vägen dit just vid den, eller vägen tillbaka. När hon sedan kommer till målet är Katja redan där. Med ett äpple. Hon får veta av ekorren Fripp att hon har en kraft (alla dom andra tjejerna har det också, läs nedan) som gör att hon kan ta andras själar. Denna kraft kommer att vara mycket till nytta.

Alla är sk. "Ödesryttare", och är dom enda som kan hindra att havsmonstert Garnok kommer upp ur havet. Alla har en varsin kraft och här är dom:

Lisa: Har krafter att "hela",
Linda: Kan "se i framtiden".
Anne: Kan resa till en helt annan värld vid namn "Pandoria".
Alex: Kan ta andras själar.

Deras vän, "ekorren" (ser inte prcis ut som en ekorre, men tjejerna beskriver honom som det) Fripp, talar om för alla om deras krafter, förutom Lisa. Hon märker den i boxen hos Starshine..

Vad jag tycker om spelet
Det är jätte kul att spela dessa spel! Men vill man skaffa dom måste man tyvärr bli medlem först i "Pollux Hästboklubb". Så man kan inte köps det i butiker tyvärr. Jag tror inte mina betyg gäller vad du skulle tycka, jag tror faktiskt du skulle tycka bättre om det. Jag har ju kollat lite med andra, och jag verkar lite "petigare" eller vad man nu ska säga. Men helt klart värt att testa. Ett av dom bästa spelan jag spelat vågar jag faktiskt skriva.

Betyg till spelet
Grafik: Den är väldigt underbar, men det finns många buggar. Man vrider sin syn genom att röra musen, och när jag testade det medans jag pratade med människor, så var det som dom var ihåliga, och genomskinliga när jag vred och vände lite! Jag gjorde det också när jag stog vid en hästs box, samma sak hände när jag kollade bakifrån, men hästens ögon försvann inte. Tro mig, det såg inte så trevligt ut. Men grafiken är annars helt fantastisk.

Spelkänsla: Underbar, känns om det är på riktigt ibland. Man blir rädd ibland på riktigt också. Men utan musiken skulle spelkänslan vara 0.

Ljud: Jättefin musik, men det är typ bara 4 melodier, och det ör musik väldigt ofta. Så lite mer annorlunda musik, och det blir prefekt. Förresten, kulle jag vilja ha lite mer hästljud från hästarna. Men det är ändå Ok. Men som jag skrev förut, utan musik, ingen spelkänsla alls. Så musiken är väldigt bra.

Hållbaret: Jag tror att man nästan inte tröttnar på det! Det är ganska korta spel, men dom är kul att spela om. Roligast är dom ju förstås första gången.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10