Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSilent Hunter 4: Wolves of the Pacific

PC
Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  20 mars 2007
 • Utvecklare
  Ubisoft, Ubisoft Romania
 • Antal ägare
  5
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.5

Speltest av Faran

Inskickad av Faran den 10/08 -07 18:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Silent Hunter är ett väldigt roligt spel som man kan fästa sig vid lätt. Man upptäcker att det är svårare en man tror att vara kapten på en u-båt, särskilt när man har fiendebåtar redo att anfalla. Man känner att svettet är påväg när man sjunker ner under vattnet och höjer attackperiskåpet. Det blir verkligen akut när man vänder på periskåpet och upptäcker att ett fiendeskepp är på väg rakt mot en. Du bestämmer dig för att snabbt dra ner periskopet och göra en undanmanöver från fiendeskeppets exploderande, sjunkande tunnor. Så fort läget är lugnt vänder man u-båten, höjer periskopet igen och ger order att avfyra torped ett.

I spelet gäller det alltså att vara kapten i en u-båt och åka ut på uppdrag. När man lämnar hamnen har man en lång resa framför sig och måste vara redo för vad som helst, från en liten fiskebåt till ett massivt krigarskepp!
Alla uppdrag är långa och det är stor chans att man möter på ett fiendeskepp när man når målet. Man kan inte fly pågrund av att man inte ser land, det ända som är runt sig själv är hav.

Miljön är hav och land. Det är ett väldigt stort område. I början av uppdrag brukar man vara i en hamn, om man nu inte väljer att börja uppdraget utanför hamnen. Det är alltså ingenting annat en hav och land.

Man kan köra multiplayer. Då är man stridskepp, men jag vet inte om man kan vara en u-båt, kanske.

Det finns många förbättringar. Man kan se skador på skeppet om dom blivit träffade av en torped eller kanon jämfört med Silent Hunter 3. Det finns också sjögräs och sådant som flyter under vattnet, och på botten utav havet finns det stenar och sjögräs som det inte var på 3:an. Så en klar förbättring.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är väldigt beroende framkallande men svårt och lära sig. Men det är bra funktioner. Man kan till exempel bestämma själv hur verkligt spelet ska vara, om det ska vara begränsat med bränsle, batteri, luft och så vidare. Det finns mycket olika saker att göra, det finns War Patrol, Quick Mission och Carrer. Det finns dessutom ett museum där man kan kolla in alla skepp och flygplan man kan stöta på i spelet, och det är inte få. Väldigt roligt men man kan bli irriterad ibland om man aldrig lyckas träffa ett skepp med sina torpeder.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är väldigt verklig och man får en bra inbillning om att det är på riktigt, men flygplan ser ganska overkliga ut, det är snyggare grafik på båtarna. Man stöter ju inte på flygplan ofta, det har i alla fall inte jag.

Spelkänsla: Man känner sig verkligen som en kapten. Och man får fjärilar i magen ibland när man går mot anfall som om det var på fullt allvar. Om u-båten blir skadad så blir man lite stressad. En väldigt härlig spelkänsla.

Ljud: Det är väldigt bra. Explosionerna låter väldigt verkligt och plan ljud och sådant. Det pyser när torpeder avfyras. Ljudet är väldigt verkligt. Men när en båt slår i botten och ligger stilla så dunkar det fortfarande i plåten. Det är inga havsljud och det är synd.

Hållbarhet: Man kan behöva uppgradera spelet om det ska funka absolut bäst. Ibland kan människor bli platta så dom ser helt knäppa ut. Ingen världsbra hållbarhet inte.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10