Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRosa Pantern: Resa på egen risk

PC
Rosa Pantern: Resa på egen risk
 • Genre
  Barn
 • Releasedatum
  1997
 • Utvecklare
  Wanderlust Interactive
 • Antal ägare
  61
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.2

Speltest av Qwark

Inskickad av Qwark den 03/07 -06 14:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Rosa Pantern, du har ett uppdrag!

Flera barn från olika länder kommer samlas på ett läger som heter "Chilli WaWa Lägret och ha en uppfattning om hur de andra barnen har det, därifrån de kommer.

Ditt uppdrag är, att se till så att barnen trivs, och att inget händer.

Låter det lätt? Inte alls när de välkända busarna från serien är i farten som, som de kallar "de som håller koll så att barnen har det bra, annars får ni sparken"-figurer.

Många konstiga saker händer naturligt vis, men på det stora hela lär du dig mycket på hela spektaklet.

Visste du till exempel, att i Indien har de inga kyrkogårdar, utan de kremerar kropparna och strör ut i deras heliga hav?

Mycket lärdom i knäppa situationer, och mycket underliga seder blir det, när Pantern måste åka runt och hitta saker till barnen som får hemlängtan.

Möt olika personer, från överklass-snobbar, till trebenta kor.

Jag kan försäkra, att det här spelet kommer roa dig länge.

Vad jag tycker om spelet
Mycket gott tidsfördriv, men väldigt kort för äldre barn i 13-15 årsåldern, men från 8-12 är det nog ett långt, roligt spel!

Väldigt prisvärt, om jag minns rätt köpte jag det för under en tia på Överskotts Bolaget, och det är mer än värt pengarna.

Det är faktiskt riktigt klurit i vissa stunder, men det har Nordic SoftSales tänkt på, för under spelets gång, kan du föra musen upp till översta delen på skärmen. Då finns flera alternativ. Välj "Hjälp" och sen tips (tror jag det står, iaf liknande) Där väljer du var du är, och sen får du en ledtråd som ett rimm, som du kan få hjälp utav, eller helt enkelt klara dig själv.

Något mer viktigt är, att "interagera" med varje objekt som du kan klicka på. De kan vara viktigt att använda sig av i besvärliga situationer

Betyg till spelet
Grafik: Väldigt bra för att vara ett tecknat spel (alltså inte data-animerat) Det känns som man får styra i Rosa Pantern-serien

Spelkänsla: När man suttit ett tag, kommer man in i spelet snabbt. Sitt dock inte för länge i sträck, då försvinner spelkänslan.

Ljud: Godkännt för att vara ett lite sämre dataspelsföretag. Det är ju inte som Electronic Arts.

Hållbarhet: Eftersom det är ett litet sämre företag, laggar det mycket i situationer, där det är mycket i rörelse. (Ex. många saker att interagera med)
Men det är väldigt kul, men känslan efter att man har varvat, är att man vill ha något nytt att spela.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 6