Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Rome: Total War

PC
Rome: Total War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    22 september 2004
  • Utvecklare
    Creative Assembly, Activision
  • Antal ägare
    295
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 06/11 -09 14:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Storyn utspelar sig under början av romartiden. När man startar axlar man den tunga rollen som ledare över en av tre romerska familjer Juli, Scipii eller Brutii. Som Juli är ditt främsta mål att förinta gallerna som du delar gräns med. Som Scipii är det Kartagho som är huvudfienden och med Brutii är det både Macedon och Greec. Man börjar spela år 270 före Kristus och under de följande åren ska man bygga upp trupper och byggnader samt erövra städer.

Vad jag tycker om spelet
Om man jämför med de nyare spelen om romartiden så är Rome: Total War aningen segt. Bra grafik och ljudeffekter, men ändå lite tråkigt. Städerna har för stort avstånd mellan varandra och det finns för få. Det är också tråkigt att man inte kan bestämma vad man ska göra med fångarna som tas i strid eller se sjöslagen. För er som håller med mig föreslår jag att ni spelar Medieval 2: Total War istället. Där ser man hur det går till när lönnmördare dödar sina offer, hur brölloppen går till och det finns fler städer. Spela helt expansionen Kingdoms som är ännu roligare.

Betyg till spelet
Spelet får 9,5 då grafiken och ljudeffekterna är bra. Det som sänker betygen är dock städernas utspridning och de tråkiga att man inte bestämmer själv vad som ska hända med fångarna som tas i strid. Det är dock väldigt historiskt då t.ex. romarna har de trupper som de hade på riktigt och samma sak med de övriga fraktionerna. Det är dock tråkigt att man inte kan spela som t.ex. Parthia eller Pontus om man inte ändrar detta via datorn.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9