Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRollerCoaster Tycoon 2

PC
RollerCoaster Tycoon 2
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  15 oktober 2002
 • Utvecklare
  Atari
 • Antal ägare
  614
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7.6

Speltest av Silver_

Inskickad av Silver_ den 27/06 -11 11:43

Handling / story / vad man gör i spelet
RollerCoaster Tycoon 2 är ett simulatorspel som släpptes av Atari den 15 oktober 2002.

Spelet går ut på att du ska bygga dig en egen nöjespark som du sedan ska sköta om och kolla så att allt går rätt till.
Du får börja spelet med att välja en vanlig park som du sedan ska bygga upp till ett stort och känt nöjesfält, dit tusentals folk vill komma bara för att få prova åka dina häftiga attraktioner som du byggt! Det kommer att finnas ett antal attraktioner som du har och välja på att bygga. Det kan till exempel vara allt från den minsta lilla nyckelpigan till den största  bergochdalbanan. Du får välja hur naturen runtomkring ditt nöjesfält ska se ut, göra gångar, entréer till de olika attraktionerna, bygga hus och mycket, mycket mer! När du byggt färdigt ditt nöjesfält och är helt och hållet nöjd. Då ska du anställa arbetare; Reparatörer som tar hand om saker som har gått sönder. Allt i allo's som tar hand om parkens hygien. Vakter ser till så att det inte sker något i parken och tillsist, underhållare som är väldigt viktiga. De gör så att de i parken som inte mår bra (mår illa till exempel) blir gladare och skuttar vidare till en annan attraktion.
Nu är det dags och öppna parken! Det kommer att strömma in folk till din park. Se till att ingen spyr eller slänger något skräp, då får du hämta en fri Allt i allo som får städa upp röran.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta spel är väldigt roligt! Det händer kanske inte så mycket men ändå så är det på något sätt väldigt underhållande! Man blir helt enkelt så underhållen av sin nöjespark där en massa folk åker dina attraktioner och har kul att man helt enkelt inte kan säga att något inte händer. Det är kul att kolla på sina skapelser när de fraktar folk igenom spännande och roliga bergochdalbanor med loopar, korkskruvar, spiraler och mycket mer.

Om jag ska nämna en dålig sak så måste jag tänka efter lite. Kanske att grafiken är lite dålig. Det ser lite fyrkantigt ut på något sätt. Det är det enda negativa om spelet i sig enligt mig.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken gav jag en 7:a för att som jag tidigare nämnde så ser allt lite kvadratiskt ut. Men jag stör mig inte på det, utan jag tycker att det är helt okej.

Spelkänsla: Spelkänslan blev en 9:a eftersom att när man väl sätter sig vid datorn kan man bli kvar ett bra tag. Spelkänslan är helt klart underbar.

Ljud: Ljudet blev en 6:a eftersom att det är rätt så bra ljud, men kanske lite för lite. Det låter bara lite när man bygger, när folk snackar och när folk åker bergochdalbanor.

Hållbarhet: Hållbarheten fick en fin 8:a eftersom att spelet tröttnar man inte på i första taget.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9