Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMall Maniacs

PC
Mall Maniacs
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  2000
 • Utvecklare
  UDS, AddGames
 • Antal ägare
  14
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 5.3

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 20/08 -09 16:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Mall Maniacs är ett spel som släpptes till PC under 2000. Någon direkt bakgrundshistoria till detta spel finns inte utan du tar kontroll som en karaktär, vars uppgift är att handla mat. Fast spelet går inte lika mycket ut på att handla maten som det går ut på att samla den. Ens karaktär har alltid en varuvagn med sig och det gäller att hålla koll på denna varuvagn, för tappar du taget om den så kan det kosta dig dyrbara sekunder.

Där finns olika banor att välja mellan, alla baserade på ICA-butiker, där varje ICA-butik har en McDonalds i sig (ja, detta är ett reklamspel). Beroende på vilket spelsätt man väljer så ska man göra olika saker. Ett spelsätt går ut på att springa snabbast genom en flaggprydd väg, ett annat på att samla enskilda varor snabbare en sin motståndare (man har alltid minst en motståndare på en bana) och ett tredje på att svara på frågor om de produkter man samlar. När man samlat alla varor/sprungit igenom alla flaggor så ska man så snabbt som möjligt till mållinjen, som såklart är kassan.

De olika banorna är utformade på sina egna speciella sätt. Där finns bland annat en bana som är inspirerad av Asien, en bana som har en stor raket i mitten och en bana som har en vattenrutschbana i sig. Som jag nämnde innan så finns där en McDonalds på varje bana. Där delar de ut gratis hamburgare som gör dig extra snabb för en kort stund. Dock blir det svårare att manövrera ens karaktär under denna stund…

Vad jag tycker om spelet
Jag är ganska säker på att jag fick detta spel när jag var på McDonalds en gång under 2000. Man fick spelet gratis när man köpte ett visst meal, har jag för mig. I alla fall, jag tyckte det var riktigt roligt att spela då. Konceptet var innovativt och banorna, även om de var få, var underhållande att springa runt på. För man springer. Hela tiden.

Mitt favoritspelsätt är att spela efter en inköpslista. Man får då leta upp varorna, som svävar i luften vid hyllorna, och ta dessa. Man måste då släppa kundvagnen, som man alltid släpar runt på, för att kunna ta varan. I detta tillfälle kan motståndarna ta och putta iväg din kundvagn så att du måste hitta den igen, vilket är väldigt retligt. I gengäld kan du göra likadant mot dem senare…

Man kunde även låsa upp nya karaktärer när man klarade en bana. Oftast vann man på de olika banorna, då motståndarna inte alltid är så smarta. De använde sig till exempel aldrig av de fina genvägarna som programmerats in i spelet. Men det gör inte så mycket. Mall Maniacs var ett väldigt roligt spel och det håller någorlunda idag med, men det finns vissa brister, som jag kommer in på härnäst.

Betyg till spelet
~ Grafik: Helt acceptabelt för att vara från 2000. Den fungerar dock inte idag. Karaktärerna är kantiga, kameravinklarna är helt fel ibland och ansiktsuttrycken är likadana. Fast det finns ändå en viss charm i den något fula grafiken.
Grafikbetyg: 6

~ Spelkänsla: Nja, spelkänslan håller inte riktigt måttet. Visst, att springa runt och samla matvaror är ganska skoj, fast bara till en viss punkt. Efter några banor så känner man igen stilen och det blir mest upprepning.
Spelkänslebetyg: 5

~ Ljud: Ljudet är nog inte det som sticker ut mest i spelet och det är bra. Karaktärerna säger aldrig ett ord, men där finns vissa ljudeffekter och de känns ändå ganska rätt. Överlag så är det ljudet som fungerar bäst i spelet.
Ljudbetyg: 7

~ Hållbarhet: Inte särskilt länge. Där är ganska få karaktärer, få banor och få varor att samla. Lägg till att grafiken inte är särskilt hållbar så har du ett ganska lågt betyg. Nej, spelet är roligt i någon timme, men efter det så glöms det tyvärr bort…
Hållbarhetsbetyg: 3

Totalbetyg: 5.3 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 5