Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Lego Indiana Jones: The Original Adventures

PC
Lego Indiana Jones: The Original Adventures
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    6 juni 2008
  • Utvecklare
    Traveller's Tales
  • Antal ägare
    28
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 9.5

Speltest av Stoffe7

Inskickad av Stoffe7 den 12/09 -08 23:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar i Sydamerika 1936. Arkeologiprofessorn Henry Jones Jr leder en expedition på jakt efter ett gammalt indiantempel. Medan Jones, hans vän Satipo och deras följe reser genom djungeln, blir de fördröjda av såväl naturliga hinder som av indianfällor. Indiana Jones tänker dock inte vila förrän han har hittat alla världens legoskatter, och det är just det spelet handlar om!

Styr Indiana Jones och alla hans vänner, samarbeta med en vän för att klara de livsfarliga uppdragen, och bygg med lego hela tiden! I detta utomordentligt genomtänkta spel får du uppleva alla de tre gamla Indiana Jones-filmerna: Jakten på den försvunna skatten, där du ska hitta den judiska förbundsarken, De fördömdas tempel, där du ska rädda barnslavar ur ett indiskt tempel, och Det sista korståget, där ditt updrag är att hitta den heliga Graalen.

Under vägen blir det både en hel del slagsmål och problemlösning. Legofigurerna kan använda många olika vapen och verktyg för att ta sig vidare, och vissa karaktärer har även en unik förmåga! I varje nivå kan man samla studs (legovärldens valuta) och upp till 10 skattkistor! På många ställen är det lättast att vara två för att ta sig vidare. Om du dock inte har en kompis tillgänglig, styr datorn den andra karaktären på lämpligt sätt.

Vad jag tycker om spelet
Detta spel är helt klart en succé. När jag köpte det hade jag väldigt höga förväntningar, eftersom jag älskar Lego Star Wars I och II! Detta spel når dock över förväntan. Det är otroligt utvecklat och omfattande. Legofigurer kan ju som bekant inte prata, men de har adapterat storyn så att den både är mer lättförståelig och barnvänlig. Där någon i filmen dör, fallen motsvarande legofigur bara i bitar. Lego Indiana Jones är dock lika roligt för ungdomar som för småbarn. I vissa fall är spelet lite väl svårt för yngre, och ibland fick jag själv tänka till riktigt ordentligt innan jag kom på hur man skulle göra. Det gäller att dra nytta av alla karaktärernas förmågor.

Betyg till spelet
Grafiken förtjänar en klar 9:a, animatörerna har verkligen lyckats ge liv åt legofigurerna! De rör sig på ett naturtroget sätt, och det ser verkligt ut när de klättrar på stegar och rep, drar i spakar osv.

Spelkänslan är helt otrolig, speciellt om man som jag spelar med en gamepad-kontroll! Man kan styra gubben in i minsta detalj, och flera gånger får man även köra fordon som lastbilar motorcyklar, vilket Lucasarts har lyckats bra med.

Ljudet är fantastiskt, John Williams äkta Indiana Jones-musik är med som förväntat. Väldigt bra och roliga ljudeffekter när man slår på fiender eller snurrar på hjul etc.
Hållbarheten är inte att klaga på! För att få 100% på spelet, måste man samla alla skattkistor och låsa upp alla bonusbanor. En rolig funktion i Lego Indiana Jones är att då man har klarat en bana i story mode, så kan man gå tillbaka och spela den med vilket gubbe som helst som man har låst upp, i Free play mode. I Free play mode kan man även växla karaktär när man vill under spelandet, vilket gör att man kan komma åt fler platser och hemligheter än i story. Det tog mig ungefär 2 månader att få 100%.
Avslutningsvis är Lego Indiana Jones ett fantastiskt spel som roar både stora och små. Ett bra köp!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9