Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Imperial Glory

PC
Imperial Glory
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    Maj 2005
  • Utvecklare
    Pyro Studios
  • Antal ägare
    19
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.8 10

Fler fusk

Guide

Inskickat av jattenjorm1 den 04/09 -08 06:51

Så, vi börjar väl med lite tips för nybörjare:

Vilka land är lättast att spela med? (ettan är lättast).

1: Ryssland.

Ryssland är lätt, inte för att det är jättestort, nej det är många stora områden, utan för att det ligger i utkanten och inte har så många starka länder nära sig. Senare i spelet kan Österrike bli svåra att handskas med. Akta dej lite för Ottomanska imperiet, de är lömska. Ett tips är att invadera Norden först, (stackars svenskar), för då har du
Danmark, vilket är bra för då har du två vägar till hela Europa (om du gör det, akta dej för Frankrike).

2: England

England ligger på en ö, vilket många vet. Det betyder att det är svårt att invadera och att invaderas. För att invadera måste du ha båtar, båtar är viktiga för England. Om du kör på easy kommer du aldrig att bli attackerad. Kör du på medium är det ganska sällan. Kör du på Hard kan det komma ibland. Tips är att invadera Portugal.

3: Frankrike:

Frankrike är varken svårt, varken lätt. Det finns det inte så mycket att säga om Frankrike. Attackera och kämpa dig ner i Italien.

4: Österrike

Precis som Frankrike finns det inte mycket att säga. Akta dej för Ryssland, försök sprida dej norrut, och bli vän med Frankrike. Då blir det bra, det kan jag lova.

5: Preussen

Preussen är det svåraste landet. Du har bara tre områden.  Kör du på hard blir det nåt att bita i. Du ska akta dej för alla länder förutom småstaterna, och försöka bli god vän med alla stora imperier. Sprid dej till norden innan Ryssland gör det. Sen tar du så många småstater du kan och bygger upp en stor armé. Sen kanske du kan attackera ett stort land, men var försiktig. Skaffa dej stora allianser.

Sådärja, nu går vi vidare till vad du ska göra som nybörjare:

Ta helst Ryssland, men vill du ha det lite svårt kan du ta vilket land som helst. Det första du ska göra är att uppgradera så att du kan ha soldater. Om du är Frankrike har du redan uppgraderingen. Tryck på trädet nere i högra hörnet. Ta den första röda rektangeln i mitten till vänster. Kör en runda i högra hörnat och vänta. När den är klar trycker du på trädet igen och tar nästa på den röda linjen. Den heter basic baracks.
Sen trycker du på området med en staty på (din huvudstad) på kartan. Tryck på buildings nere i vänstra hörnet.

Ta military academy. Vänta till uppgraderingen och byggnaden är klar. När uppgraderingen är klar kan du bygga baracks. För att göra gubbar tryck på units över buildings.

Military academy: Gör kaptener och svärdskillar (kan bli uppgraderade).
Baracks: Gör två typer av gevärskillar (kan bli uppgraderade).

De två typerna är olika bra i närkamp och på att skjuta. Typen som siktar är bäst på att skjuta (inte i hela spelet men just nu). Han kostar lite mindre, men är dålig i närkamp. Typen med geväret på axeln är mittemellan bra på allting. En trupp som fyller den största delen av armen. Det kommer att komma upp nya slags gubbar ju mer du uppgraderar. När du är klar med att göra gubbar trycker du på nästa runda. Tryck på trädet. Ta den allra högst upp till vänster. Den låter dig hålla kvar mat länge. Innan du hade den slängdes maten som blev över för att man inte hade nånstans att lägga den. När uppgraderingen är klar trycker du på din huvudstad och bygger rations warehouses.

Då kan du få mycket mat att sälja. Sen så tar du uppgraderingen som heter Peaceful annexition. Den med händerna som skakar hand. När den är klar kan du sälja och köpa saker. För att sälja och köpa tryck på händerna nere i högra hörnet. Tryck på commercial treaty. Sälj mat och trä, men se till att ha lite kvar.

Fusket har betyget 7 (3 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

silence den 25/08 -09 17:36
jag brukar vara england kör peacful annexion i portugal o spanien sen invaderar jag frankrike sen tar man ´bara över arabkusten o norden sen har man vunnit typ =)

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.