Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHomeworld 2

PC
Homeworld 2
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  26 september 2003
 • Utvecklare
  Relic
 • Antal ägare
  36
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.1 8.5

Speltest av Flaming_Ice

Inskickad av Flaming_Ice den 21/06 -06 02:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Homeworld 2 är ett spel som uppföljer sagan från Homeworld. I denna saga så har de äntligen hittat sitt förflutna från det första spelet.
Det här är ett 'Real Time Strategy' spel, och som alla RTS spel så ska man bygga upp en armé och besegra motståndaren. Skillnaden från den här till andra RTS spel som Red Alert och Command & Conquer, är att den sker i rymden. Så man har rymdskepp istället för tankar och båtar, och istället för att ha byggnader att bygga tankar och soldater så har man stora varv och hangarer. Det är två olika lag, de goda Hiigara och de onda Vaygr.
Ett väldigt kul spel faktiskt.

Det finns 15 banor i 'Single-Player' läget, man ska då rädda sin hemplanet med att förinta de onda Vaygr som förstör nästan allt som är i deras väg.

Från det första spelet så anförde en tjej med namnet Karan S'jet till deras riktiga hemplanet, Hiigara...

I de djupa ruinerna av Tanis, några ljusår från planeten Hiigara, så hålls det på att bygga om det nya "Mothership", det största skeppet Hiigara folken nånsin byggt.
Innan skeppet blir klar så upptäcker de onda fartyg som är redo att attackera de, så de måste släppa Mothership'en utan att den blir klar; som en nödavfyrning. Mothership'en överlever, men inte basen i Tanis.
Nu har Hiigara folken dragits in till ett krig mot de onda Vaygr som vill förstöra deras hemplanet. Många civiler dör av Vaygr's attack mot planeten, men Vaygr kommer att bli utplånad med hjälp av din hjälp.

Vad jag tycker om spelet
Det här är det bästa RTS (Real Time Strategy) spelet jag nånsin spelat, grafiken är nog det första saken jag blir imponerad, skeppen är väldigt bra designade och kanterna är inte jätte kantiga och hårda, skuggorna följer verkligen riktigt bra för att vara ett spel från år 2002!

Jag gillar spelets 'Skirmish' läge, där man kan välja vem och hur många man vill spela mot.
Man kan också spela online i denna spel, mot många olika folk runt världen som spelar Homeworld 2.

Dens story tycker jag är väldigt bra faktiskt, den gillade jag.
Det finns ganska många skepp man kan bygga och uppgraderingar man kan göra åt skeppen så de blir bättre. Det krävs ganska mycket strategi i spelet för att bli mästare, det är därför det heter 'Real Time Strategy'.

Det är ett spel som alla strategi älskare ska ha.

Betyg till spelet
Allt i spelet är väldigt bra, speciellt grafiken, grafiken är toppen för att vara ett ganska gammalt spel.

- Grafik
Grafiken är som sagt, jätte bra för att vara ett spel från år 2002. Det är bara väldigt lite kanter runt vissa skepp. Men ändå det bästa i spelet!

- Spelkänsla
Spelkänslan är ganska bra för att vara ett RTS spel, det används mycket logik i spelet för att besegra motståndaren, mycket bra.

- Ljud
Ljuden är bra, det finns inga musik i spelet, bara en general som säger vad som håller på att byggas och ljud från skepp när du zoomar nära de. Men det räcker ändå, strategi behövs mycke koncentration, så det är bra ingen hög musik som stör dig.

- Hållbarhet
Hållbarheten är ganska bra, själv så spelade jag ut det i typ 3 veckor. Men det är ganska bra ändå.

Det är ett väldigt bra spel som Relic Entertainment och Sierra har gjort.
Tack för att de gjorde det här spelet!

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8