Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Heroes of Might and Magic IV

PC
Heroes of Might and Magic IV
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    25 april 2002
  • Utvecklare
    New World Computing, The 3DO Company
  • Antal ägare
    346
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.7

Speltest av stektmakaron

Inskickad av stektmakaron den 27/12 -05 13:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Du skapar byggnader i ditt slott och bygger din armé för att sedan anfalla fiender. Du strider även mot vakter som är utsatta framför t ex en guldgruva. Det som är ett minus med byggnaderna i slottet är att du bara kan välja en stort av varje "gubbe" på samma nivå. Skapar du byggnaden för t ex trollkarlar så faller genies bort, man får helt enkelt solla i sin armé.

Vad jag tycker om spelet
Efter att spelat Heroes of Might and Magic 3 ett X-antal vändor med min kompis som var ett troget fan så kapade vi båda Heroes 4 när det släpptes. Fy sjutton vad allt sög. Musiken, striderna, grafiken & hela upplägget var helt annars. Mitt Heroes-begär avtog och jag övergav spelet några år.

För några månader sen fick jag ett sånt sug efter Heroes 3 & frågade min vän om hon hade kvar det & fick svaret nej. Jag lånade då Heroes 4, mot alla odds.
Åh fan va underbart det var. =P

Jag som kapar det totalt. Nu var jag bara så glad att få vara tillbaka i spelvärlden igen att jag förbisåg allt som jag innan tyckt va dåligt. Visst, 3:an är på något sätt ett slags original för mig men 4:an är spelvärt, flera gånger om.

Att få bygga upp slottet man blir tilldelad och sen se armérna växa, är underbart. Nu har jag dock kört de flesta kampanjerna och det börjar bli lite tradigt må jag säga, men spelet besitter ändå samma charm. Är man bara inställd på att vinna så fort som möjligt så förlorar spelet sin charm. Man måste ta sig tid att njuta av spelet och miljöerna helt enkelt.

Betyg till spelet
Grafik: Fulare än 3:an men med mer detaljer. 7 p
Spelkänsla: Det är ngt speciellt med Heroes helt enkelt 9 p
Ljud: Vissa melodier är sunkiga men i det stora hela är det helt i ”Heroes andan” 9 p
Hållbarhet: Man vill bara mer och mer. När man kört ungefär hälften av banorna börjar det kännas lite väl tradigt. 7 p

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9