Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Hearts of Iron

PC
Hearts of Iron
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    25 februari 2005
  • Utvecklare
    Paradox Interactive
  • Antal ägare
    35
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.1

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 19/05 -08 13:56

Handling / story / vad man gör i spelet
HoI är ett stragiespel som ut spelar sig i andravärldskriget mellan 1937-1948. Din uppgift är att tar över världen men för att göra så måste har koll på ekonomi, det vill säga kol, järn, gummi, mat m.m. För att få dessas saker så måste du göra bytes affärer eller evröva provinser. Du måste också bygga fabriker för att kunna bygga divisoner så att du kan försvara ditt land. Du kan ochså bygga flygplatser till dina flygplan. Det går att forska fram ny saker i spelet som nya flygplan, nya pansarvagnar, nya skepp fast man måste också även här tänka på sin ekonomi så att du inte slösar upp alla resurser. Diplomati är en av viktigaste saker i spelet om du vill skapa allians med andra länder, skapa fred, starta krig, dela teknologi och mycket mer.Du kan också låna trupper och låna ut dina egna trupper till allierade länder och du kan ge dom resurser om dom behöver.Du kan sätta ihop divisioner så att det bildas en större armè sen kan du också sätta dit generaler så att trupperna har större chans att vinna slaget.

Vad jag tycker om spelet
Det var väldigt bra med många möjligheter det är väldigt enkelt att komma in i spelet. Man har rätt så stor kontroll över sitt land. Men vissa saker kunde man har gjort bättre som enklare översikt över sin forskning det är väldigt rörigt och man skulle kunna också ta befälet över trupperna i slagfältet. Spioner skulle inte heller sitta fel i spelt och lite fler generaler i vissa länder det var bara 2-5 generaler i vissa länder. Men i övrigt så var det bra gjort.

Betyg till spelet
Grafiken kunde ha varit bättre.
Spelkänslan man hade bra kontroll över sitt land men kunde har varit bättre och sen är ju menyerna är lite röriga
Det är rätt så jobbigt när man ska skapa nya divisoner eftersom man kan bara skapa en sen måste gå in samma meny sen skapa en ny vilket som är rätt jobbigt när man ska skapa flera, låt oss säga 10-25 divisioner.
Ljud. Det är rätt passande musik men det blir lite uttjatat efter ett tag. Men i övigt är ljudet bra som exempel man hör flygplansmotor när man klickar på dom.
Hållbarhet. Det är rätt enformigt efter man har krigat ett tag så finns det inte så många armèr att slåss mot så ungerfär då blir man trött på spelet.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 8