Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och Fenixorden

PC
Harry Potter och Fenixorden
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    29 juni 2007
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    112
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.5

Speltest av Fleur

Inskickad av Fleur den 05/12 -08 20:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar som Harry och har möjligheten att uppleva spänningen och magin från boken och filmen. Du börjar på Grimaldiplan 12, Fenixordens högkvarter, där Sirius lär Harry och hans vänner några användbara besvärjelser som du kan få väldig nytta av senare i spelet. Efter ett tag kommer du till Hogwarts.

Detta är det första spelet om Harry Potter där hela Hogwarts ligger öppet för dig. Du kommer att få utföra uppdrag som lärare och elever ger dig. Du måste även städa på Hogwarts, för det finns många saker som måste lagas och golven måste skuras eller sopas. Du måste också rekrytera Dumbledores armé och störta Professor Umbridge, som vägrar att lära dem något som helst användbart.


Under spelets gång samlar du upptäckarpoäng och lär dig nya besvärjelser. Upptäckarpoängen hjälper dig så att dina besvärjelser efterhand blir kraftigare. Till och med Ocklumeneringslektionerna med Snape är med. Under jullovet kommer du tillbaka till Grimmaldiplan. I detta spelet finns allt, ett måste för alla Harry Potter-fans.

Vad jag tycker om spelet
Det här är det hittills bästa Harry Potter spelet. Grafiken är underbar, och har du sett filmerna kommer du att känna igen dig! Spelkänslan är underbar. Dock kan formelkastandet med musen bli lite jobbigt ibland då man inte kommer ihåg alla rörelser, men det påverkar inte betyget eftersom det finns en lista med rörelserna och man lär sig efter ett tag. Styrningen är lite udda men funkar väldigt bra ändå. Vissa uppdrag är lite kluriga och tar tid, kul, enligt mig, eftersom spelet inte tar slut på en gång då. Man kan om man vill ställa om grafik och liknande när man startat spelet, också praktiskt.

Att hitta på Hogwarts är lite svårt, men Marodörkartan hjälper dig att visa vägen om du ställer den på den plats du ska till. Följ fotspåren, så enkelt är det, och det är alltid den kortaste vägen! En annan sak som är häftig är att man känner igen karaktärerna. Om man får syn på Neville Longbottom så ser man på en gång att det är Neville Longbottom om man har sett filmerna. Så ska det vara. Jag kan helt enkelt inte sluta spela det här spelet.

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är underbar. Allt från bakgrunderna som man känner igen så väl till karaktärerna som man hittar på alla möjliga och omöjliga platser. En enormt stark tia, som inte räcker till.

Spelkänslan: Du känner dig som om du går omkring på Hogwarts och pratar med karaktärer och klarar uppgifter. En tia.

Ljud: Inte det allra bästa, men jag vet att det fått dålig kritik, men tänker inte hålla med. Det är helt okej, till och med bra, men kunde ha varit bättre. En välförtjänt åtta.

Hållbarhet: Kan inte sluta spela. En tia.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10