Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och Fenixorden

PC
Harry Potter och Fenixorden
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    29 juni 2007
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    112
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.5

Speltest av alex_8

Inskickad av alex_8 den 27/07 -07 13:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Harry Potter och Fenixorden utspelar sig under Harrys och hans två bästa vänner, Rons och Hermiones femte år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Spelet tar sin stora början på Fenixordens högkvarter, Grimmaldiplan nummer 12. Fenixorden är en grupp människor som jobbar och strider mot onda trollkarlar.
På Grimmaldiplan får du lära dig dom mest användbara trollformler innan du åker till Hogwarts.
På Hogwarts har en ny lärare blivit anställd i ämnet försvar mot svartkonster. Dolores Umbridge som är den nya läraren börjar införa en massa dumma regler. I försvar mot svartkonster får man t.ex. inte lära sig trolldom utan bara en massa teori. Detta gör att Harry skapar en armé utan att lärarna vet om det där den som vill får lära sig att försvara sig mot svartkonster med Harry som lärare. Stora delen av spelet går därför ut på att informera vart eleverna ska samlas när det är dags för lektion.

Men en dag blir dom upptäckta av Dolores Umbridge som hade förbjudit alla typer av klubbar. Och för att dom inte ska bli relegerade tar Hogwarts rektor Albus Dumbledore på sig hela ansvaret för arméns agerande.Albus Dumbledore blir avskedad och Umbridge blir ny rektor.Hon är vid det här laget såklart inte omtyckt av eleverna vilktet gör att stora delar av armén (Dumbledores armé) börjar sabotera på Hogwarts.

I spelet finns även miniuppgifter att göra åt lärare, elever och många tavlor som döljer hemliga genvägar runt om i slottet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är det bästa Harry Potter spelet hittils. Det är en helt öppen värld utan några jobbiga laddningstider. Spelet kan vara lite segt i mitten men i slutet händer det saker hela tiden vilket gör att man inte kan slita sig.
Kort sagt, gillar du Harry Potter ska du verkligen köpa det här.

Betyg till spelet
Vi börjar med grafiken. Även om man inte har en super bra dator så blir grafiken helt underbar. En stark nia.

Som sagt kan spelet bli segt i mitten och det blir mest springa runt och inte göra så mycket. Men mot slutet är man verkligen med i spelet och kan helt enkelt inte gå. Det blir en sjua.

Ljudet. Ja. Det är väl helt okej. Absolut inget fel på det. En nia.

Spelet slutar med att man fajtas mot Lord Voldemort. När man gjort det är spelets huvuduppgifter klara. Men det är nu "dagen utan slut" börjar. Det finns totalt 4360 upptäckarpoäng, 4 minispel och massor utav porträttlösenord vilket gör att spelet nästan aldrig tar slut. Det blir en åtta.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7