Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Half-Life: Counter-Strike

PC
Half-Life: Counter-Strike
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    8 november 2000
  • Utvecklare
    The Counter-Strike Team
  • Antal ägare
    692
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.8

Speltest av Grubbis

Inskickad av Grubbis den 10/04 -09 00:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Counter-Strike 1.6

Detta är ett FPS spel. (Frames per second, First Person Shooter) Det går ut på att två st lag, Terroristerna och Counter terrorists, ska försöka vinna över det motsatta laget. Det gör man genom att antingen döda alla i det motsatta laget,
desarmera bomben, bomben sprängs eller om tiden går ut.
Om bomben sprängs då vinner terroristerna. Om bomben desarmeras vinner counter terrorists. Om tiden går ut på en bomb karta (de_) så vinner counter terrorists och om tiden går ut på en gisslan karta (cs_) så vinner terroristerna.
Counter terrorists vinner även ifall de fritar alla gisslor. Det finns 4 stycken gisslor på varje gisslan karta.


När spelaren dödar en motståndare eller gör sin uppgift får spelaren pengar som spenderas på vapen och/eller utrustning.
Maximalt kan spelaren ha $16 000 och vid varje ny runda får spelaren i ett normalt fall några sekunder på sig att köpa det denna ska ha.


Bomb banor | förkortas med de_ och det är en förkortning för defuse.

På bomb banor ska terroristerna aptera en bomb (c4) på antingen bombplats A eller bombplats B. Det finns alltid två stycken bombplatser på varje karta.
När terroristerna har apterat sin bomb har Counter-terorrists ungefär 25 sekunder på sig att desarmera den. (tryck på E)

Gisslan banor | förkortas med cs_

På gisslan banor har terroristerna tagit gisslan (finns där från start) och nu ska det laget hindra counter terrorists från att frita gisslorna.
När counter terrorists har tagit gisslan (man trycker på E när man står framför dem) så ska de leda alla gisslor tillbaka till sin startpunkt.

De två mest kända spelsätten som är skapade utav spelare är fy_, som står för Fight Yard/Fun Yard, som endast går ut på att döda motståndarlaget, och Aim_, som oftast går ut på att skjuta motståndarlaget med ett eller flera utvalda vapen, från avstånd.
Sedan så finns det även olika moddar på vissa servrar. Det kan t ex vara Gungame (man börjar med sämsta vapnet och för varje kill man får så får man ett bättre vapen)
eller bl a Zombie Mod (en slumpad spelare blir en zombie i början av rundan och ska döda de andra spelarna).

Vad jag tycker om spelet
Counter-Strike 1.6 är det bästa och roligaste spelet jag någonsin har spelat. Som det ser ut nu håller jag inte på att tröttna heller. (Inne på kanske fjärde eller femte året)

Counter-Strike 1.6 är det mest spelade FPS (frames per second, First Person Shooter) spelet just nu.
Detta spel är något för de som gillar mycket action och snabbt tänkande är detta det självklara spelet.

Du kan välja mellan ca 20 olika vapen och därpå köpa granater och skyddsväst. Man köper pistolskott med knappen . (punkt knappen) och man köper skott till gevär (allt som inte är pistoler) men knappen, (kommatecken).
Få upp vapen menyn med knappen B och skyddsväst/granat menyn men knappen O.

För att öka känslan när man spelar så kan man köpa sig själv ett head-set och därefter kunna kommunicera lättare med sina lagkamrater och säga var fienderna är eller ropa efter hjälp.

Det finns alltid minst 1000 personer (underdrev för att vara säker med 500 %) som är inne och spelar, så om du mot förmodan inte kan somna en natt så kan du alltid gå upp och spela lite counter-strike 1.6. Jag uppdaterade serverlistan för ett tag sedan för att se hur många servers det fanns uppe. Efter ett tag så stannade den på ca 24500 servers. Det finns även oräkneligt många kartor som du kan spela. Så ta det lugnt ifall du tröttnar på en.
Man kan även göra sin egen bana ifall man känner sig intresserad av det. Programmet heter då Valve Hammer Editor.

Det finns 3 olika versioner av Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: 1.6 och Counter-Strike Source.
Counter-Strike: Source är det nyaste av dem. Men behöver det betyda att det är bäst? Nej, det fortfarande mest populära spelet och förmodligen alltid kommer att vara populärast är Counter-Strike 1.6.
Counter-Strike: Source måhända ha bättre grafik. Men det är den på 1.6 som vi alla trivs bäst med och det är den som vi vill ha.

När du spelat ett tag och blivit bättre händer det att vissa skaffar sig en klan. Med de så kan man utmana andra klaner på en så kallad "Pcw" (Practial clan war). Detta är inte en funktion som finns i Cs utan det är något man gör på egen hand.
För att se hur bra man kan bli så kan du gå in på t ex www.youtube.com och söka på NiP (Ninjas in Pyamas), SK (SK-gaming) eller Lemondogs. Detta är 2 av världens bästa Counter-Strike 1.6 klaner och de är svenska.
Bland dem så finns även världens bästa spelare Spawn. Han spelar i SK. Världens förre bäste spelare är också svensk. Han nickar HeatoN.
Detta spel är väldigt billigt och kan köpas på Steam för ca 10 $. Då får man också Counter-Strike: Source.

Steam är programmet man spelar igenom och finns att ladda ner på www.steam.com.
När man köper Counter-Strike: 1.6 från Steam behövs ingen skiva efter det.

En hemsida jag rekommenderar att spela på är www.Spelarenan.se . Där möter man motstånd som är lika bra som än själv. Dom har ett system som fixar det.

Betyg till spelet
Eftersom grafiken är så fulländad som den kan bli när t.o.m. den verkligare grafiken på Source är sämre än denna så får grafiken 10/10.
Spelkänslan är otroligt bra och blir även bättre med ett head-set. Då hör man motståndarna fotsteg och kan beräkna när de kommer fram. Då kan man snabbt få in ett head-shot. Har blivit anklagad för fusk många gånger
men allt ligger i head-setet. Därför ger jag spelkänslan 10/10. Ljudet är mycket bra och man känner sig inne i spelet när man spelar. Jag ger ljudet 10/10.
Hållbarheten är absolut 10/10. Har spelat det i ca 5 år och har inte tröttnat än.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10