Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Half-Life: Counter-Strike

PC
Half-Life: Counter-Strike
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    8 november 2000
  • Utvecklare
    The Counter-Strike Team
  • Antal ägare
    692
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.8

Speltest av Threedragons

Inskickad av Threedragons den 22/07 -06 10:42

Handling / story / vad man gör i spelet
Nyaste versionen av själva spelet är ju 1.6 men sen finns ju Counter-Strike: Condition Zero. Man har ju oftast talats om "Världens populäraste online Actionspel" som de förkortar till CS. Här är funktionerna i spelet.

New game: Skapa en server och låt vänner joina. När du har kört en ny bana så kan du skapa den själv men det finns "startservrar" alltså de som alla kan göra. Välj hur många spelare som ska få spela i servern, speltid, tillåtna vapen och e.v serverkod.

Find servers: Här är servrarna som andra har gjort och länst upp på rutan finns flera funktioner som History (de du har kört förrut och är aktiv just nu), spectate (titta på) och Friends där du kan se var dina vänner spelar just nu. Längst ner kan du trycka på Refresh så att man rensar bort den gamla informationen t.ex karta eller spelare och e.v stängda servrar för att få ny information. Ju längre du väntar ju mer det kommer men den kommer automatiskt stoppa när det inte finns mer banor. Brevid finns det en Sökningsbox du kan klicka upp. T.ex kan du skriva in vilken världsdel som servern ska va ifrån och kartans namn. Ibland så kommer det inte upp något och då är det för att det inte finns nån aktiv server efter din information. Har du högre krav på servrarna kommer det mindre upp men du kommer ha roligare eftersom du får det som du vill ha det.

Servers: Samma sak som Find servers.

Options: Här kan du ändra din Spraylogo alltså Graffitit du sprayar på vägar/marken med T. Ja, när vi ändå är inne på det så: Man kan ändra knappar här också och ändra hand som du håller vapnen eller granaterna i. Sen går det ändra musens hastighet också som innebär att: Om du t.ex rör musen 10cm på 3.0 (standard hastigheten ha den om du är nybörjare men de som är på lite högre nivå HA HÖGRE! annars hänger du inte med de bättre spelarna) så vrider sig gubben inte lika mycket som när du har en hastighet på 6.0 den vrider sig dubbelt så mycket då. Sen kan du ju självklart skriva in vad du vill heta på spelet. Många s.k clan (en grupp spelare som spelar ihop) kräver ju att du ska t.ex om den clan du vill va med i heter CS lirarna så ska du skriva nåt sånt i början av namnet eller nånstans så att alla i gruppen känner igen varann eller har nåt gemensamt.

Exit: Stäng av CS.

Övrigt: När du registrerar dig i Steam ska du ha ett annat namn och skriva E-post dels för att du ska skriva in det för att bli kompis med nån så du kan chatta med honom och se hans status samt se vart han spelar just nu och du kan hoppa in i hans spel för det är ju roligare att spela med polare man känner.

Banor:
cs_ Banor där CT (Counter-Strike Force) s.k poliserna ska rädda Hostage (gisslan) som är runt Terroristernas bas. 4 Hostage per bana. Man får runt 300$ för att rädda en hostage och man gör det genom E knappen om det är standard knappar. Hostages kommer följa dig och Hostage Rescue Zone (stället man ska ta hostages till) ligger oftast vid din bas. Man vinner också om man räddar alla hostages som finns (om någon Terrorist dödar någon t.ex. Terroristerna ska alltså hindra dem från att rädda dem och ända sättet att vinna är att döda alla CT gubbar. Om du dödar Hostages förlorar du pengar men det blir svårare för CT:s. CT:s där emot har absolut ingen anledning att döda Hostages.

de_ Terroristerna kommer i tur och ordning få en C4 (bomb) som de ska planta i A eller B området som ligger runt CT:s bas. Bomben blinkar om du kan planta den och den är på nummer 5. Planta den inte mitt i, göm den och vakta den tills den piper riktigt snabbt då ni springer därifrån för att inte sprängas upp. Bomben når väl ca till CT:s bas. CT ska helt enkelt ta defusa (ta bort) bomben och när man har köpt defusal kit så går det ungefär dubbelt så snabbt och den kostar 200$. Att eliminera alla motståndare går självklart också bra. Men defusal kit och bomben kan ligga på marken ibland när ägaren har dött, då kan Terroristerna ta upp bomben och CT ta upp defusal kit. Och båda föremålen syns på spelaren. C4 är en brun väska och defusal kit är två små lådor som sitter runt midjan. När man trycker på TAB (knappen bredvid Q som ser ut som en pil hit och en dit) så kommer lista över alla spelare och deras status: död, står inget (lever) och vem som har C4.

aim_ Oftast ganska små banor där du ska skjuta dina motståndare som är mitemot med skydd och vapen framför sig. I mitten av banan brukar det finnas en väst eller granater. Men en aim_pistol bana har du dina pistoler på dig med valda antal skott och pistoler som du bara kan ha. Samma sak i mitten av banan och banorna brukar va lite större än andra aim_. På aim_ banor använder man sig oftast av M4 till CT:s och AK-47 till Terroristerna.

awp_ Som aim_ mappar men du får bara ha AWP.

fy_ Finns nästan alltid de mesta vapnen framför dig och kanske 1/4 så stor som en de_ eller 1/6 ibland. Brukar också finnas nånting speciellt i mitten. Tror att målet med fy banorna är Prickskytte. Min åsikt alltså.

Z, X och C är till för kommandon t.ex Cover me eller Taking fire, need assistance.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är väldigt roligt. Men om man tänker efter så är inte allting så perfekt. Roligt är det såklart. Headshot (HS) tycker jag är en väldigt bra ide och när man känner att man har blivit tillräckligt bra ska man sikta på Headshot varje gång och ha högre hastighet på musen för att kunna skjuta motståndaren i huvudet innan han skjuter dig. Tar väldigt långt tid att bli väldigt bra.
Förresten Headshot är som det betyder. Motståndaren dörr fortare på 1-5 skott i huvudet beroende på om han har helmet och kevlar eller om du har prickat lite längre ner vid halsen istället för vid håret. Så försök att pricka längre upp om du klarar av det.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken på gubbarna är inte så bra. Men i de stora detaljerna är de okej. Banorna samma sak på långt håll - som en dröm men kollar man mot marken är det inte så värst bra. Pistol grafiken är okej. En dålig sak är att alla pistoler som går att ha ljudämpare på ses alltid av andra som att man alltid har den på fast man kanske väljer att ha den på för det ger större sikte. När du hoppar framåt så springer du i luften. Inte så bra.

Spelkänsla: Känslan är okej. Unikaste kanske är att när man blir sprängd av C4 eller får ett Headshot så flyger man bakåt och det händer så plötsligt.

Ljud: Alla ljud är det inga fel på. Pistol ljuden och bomberna menar jag då. Det lilla extra kan väl va kommandon.

Hållbarhet: Man måste köra ganska länge för att bli bra. För det är svårare än man tror att skjuta headshot, byta vapen i rätt läge, skjuta rätt men sniper vapen och hitta sätt att unvika headshot. Pistolens skott sprider sig också och bara några specilla vapen skjuter exakt där du siktar. Om du håller in och skjuter så drar sig siktet uppåt och du förlorar ännu mer kontroll.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8