Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Half-Life 2

PC
Half-Life 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    16 november 2004
  • Utvecklare
    Valve Software
  • Antal ägare
    653
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.5

Speltest av Stylez

Inskickad av Stylez den 05/01 -07 16:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Half-Life 2:

Du, Gordon Freeman, anländer per tåg till en perong i staden City 17, en stad under belägring av både aliens av olika slag och soldater, och inte minst mannen i det jätte höga tornet som är bossen över hela staden.
Väl av tåget kommer du att hitta din väg till ett rum som du blir intvingad i, där möter du en gammal bekant, Barney, säkerhetsvakten på Black Mesa i Half-Life.
Efter det att Barney tagit kontakt med en av proffesorerna från första spelet blir du ivägskickad för att ta dig dit.
Väl där får du din dräkt, och, efter en smärre olycka med en teleporter som resulterar i att du på egen hand får ta dig till nästa kändis, den mörkhyade professorn från HL1, ( Har tyvärr glömt vad han heter).din kofot, vad vore ett Half-Life spel utan en kofot?
När du väl fått kofoten börjar ett äventyr utan dess like, du har en rad andra vapen i din kamp mot b.la Combines, Antlions, Gunships, Headcrabs, Zombies och mycket annat.
Du får hjälp av en tjej vid namn Alyx Vance, dotter till den mörkhyade professorn, och hennes robot hund Dog, genom en stor del av spelet.
Men hennes närvaro är för mig inte jobbig.
Olikt första spelet får du i 2:an använda fordon, två för att vara exakt, plus en kran också.
Under äventyrets gång får du hjälp av en hel del karaktärer, bland annat en halvtokig präst i staden Ravenholm och människor från City 17.
En av karakärerna som man tror är god, tjejen i vit tröja, är egentligen på den onda sidan, hon arbetar för mannen i tornet.
Alyx pappa blir tillfånga tagen och du måste bege dig till tornet där han befaras vara.
I tornet utspelar sig dem sista kapitlen, men innan dess är det väldigt många roliga kapitel.

Vad jag tycker om spelet
Spelet har ett, tycker jag, väldigt häftigt slut, något av det häftigaste jag har sett tror jag....
Men det finns en dålig sak med Half-Life 2, och det är laddningarna, det dyker upp en liten vit ruta på skärmen där det står "LOADING", men det är också allt.
HL2 är för mig helt enkelt det bästa spelet någonsin.

Och man kan välja, som på vanliga Half-Life med, "Easy", "Medium", och "Hard".

På Easy, börjar man på tåg som vanligt. På Medium börjar man på en brygga någonstans. Och sen på Hard, har jag tyvärr glömt var man börjar. Jag brukar mest köra på medium.

Betyg till spelet
Half-Life 2 är ett väldigt bra spel.

och det är en underbar grafik, mycket snyggt även på de sämsta inställningarna.

Det är också ett bra ljud, enling mig. Ljudet är underbart, som jag sa innan. Vapnena låter väldigt häftigt, musiken på spelet är väldigt bra.


Det är en väldigt bra hållbarhet på spelet. Precis som med ettan så kan man köra tvåan hur många gånger som helst. Men man kanske tröttnar på det när man har klarat det en del gånger.

Det finns en väldigt bra spelkänsla i spelet. Med den väldigt bra grafiken, känns det väldigt verkligt med allt. Och med allt ljud känns det också verkligt. Enligt mig, så är bra grafik, och bra ljud, ett väldigt bra spel. Och Half-Life 2 har just det. Både bra ljud och bra grafik.

Ett väldigt roligt spel!

//Stylez

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9