Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Guitar Hero III: Legends of Rock

PC
Guitar Hero III: Legends of Rock
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    23 november 2007
  • Utvecklare
    Aspyr, Activision
  • Antal ägare
    40
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9.3

Speltest av Linus94

Inskickad av Linus94 den 04/12 -09 20:03

Handling / story / vad man gör i spelet
Guitar Hero III är det tredje spelet i Guitar Hero-serien. Spelet går ut på att med hjälp av tangentbord eller med en oftast medföljande spel gitarr, träffa noter som kommer på skärmen när dom är framme vid dina frets (färgerna). Du strummar (slår) på "plektrumet" som finns i mitten av gitarrkroppen på noter som inte lyser. Om det kommer lysande behöver du inte strumma (om du inte missar en not innan).

Om man använder tangentbord är det oftast F1 - F5 som man använder. Spelet har som sagt 5 olika färger som du ska använda; grön, röd, gul, blå, orange.

När du kör easy så använder du bara grön, röd och gul. Det går väldigt segt och du får knappt spela några noter, alltså behöver du inte anstränga dig alls.

Om du börjar på medium så kör du med grön, röd, gul och blå. Nu går din fretboard (där noterna kommer) märkbart snabbare och det kommer fler noter.

När du väl känner dig redo kan du börja på hard. Då använder du alla färgerna (grön, röd, gul, blå och orange). Gör inte misstaget att du skiftar med lillfingret mellan blå och orange. Flytta istället upp handen ett snäpp när orange kommer.

Spelalternativ:

Career:
När du börjar Career så får du först välja ett namn för ditt band. Efteråt kan du välja vad för svårighetsgrad du ska ha. Sen så kommer du till huvudmenyn där du kan välja vad för person du ska spela som. Om du gör en helt ny profil så kan du bara välja mellan Axel Steel, Casey Lynch, Izzy Sparks, Judy Nails, Johnny Napalm, Lars Umlaut, Midori och Xavier Stone.

Du kan även ändra din outfit (klädsel) och gitarr för din person. Om du vill kan du också välja att gå till affären och köpa bland annat låtar, gitarrer, personer och annat.

Om du (som dom flesta) väljer att börja spela direkt så kommer du till det första giget. Det är ett par låtar som du måste klara för att låsa upp nästa. Det börjar väldigt enkelt, men ju längre du kommer i spelet, desto svårare blir det.

Vad jag tycker om spelet
När jag först såg spelet Rock Band hemma hos en kompis så tyckte jag att det såg tråkigt ut och ville inte spela, men han tvingade mig att spela så jag provade och tyckte det var jättekul. Jag önskade mig då spelet i julklapp, men fick Guitar Hero istället.

Jag har spelat Guitar Hero i drygt ett år nu och jag är bokstavligen beroende av det. Jag spelar det minst en timme varje dag och även online. Kan lugnt säga att detta är det spelet jag spelat mest av alla. Gillar såklart andra liknande spel som t.ex. Rock Band. Jag tycker definitivt att det är värt alla pengarna. Även om du inte tycker det ser kul ut så prova det. Du kommer älska det!

Betyg till spelet
Jag gav grafiken en 8:a men det är inte så att grafiken är dålig eller så. Grafiken är riktigt bra, men det spelar inte så särskilt stor roll. Bara för dom som kollar på möjligen.

Spelkänslan gav jag 10 för att spelet är riktigt roligt och man får ha full koncentration på fretboarden hela tiden. Tar man bort blicken så kanske man missar en/flera noter.

Ljudet gav jag också 10 eftersom dom har riktigt bra kvalitet på musiken i spelet. Det är ungefär som att lyssna på MP3-filer i datorn (spela med ett bra headset för extra bra ljud).

Hållbarheten gav jag också en 10:a. Jag har haft mitt GH3 i ungefär ett år nu och har aldrig haft något krångel med det. Det crashar inte eller buggar med grafiken.

Det var då min recension om GH3. Tack för att ni läste!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10