Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGrand Theft Auto: Vice City

PC
Grand Theft Auto: Vice City
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  15 maj 2003
 • Utvecklare
  Rockstar North
 • Antal ägare
  906
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 14/12 -05 07:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Grand Theft Auto Vice City är en succé uppföljare till ett annat action spel som heter Gran Theft Auto 3 som var ett av dom bästa spelen på PC men nu har Vice City kommit till affärerna och det är dubbelt så bra.
Du spelar rollfiguren Tommy Vercetti som är en knarkare som bor i ett sliskigt område och har precis suttit i fängelse i hela 15 år.
När han kommer ut från fängelset så ringer Sonny hans boss/chef och säger åt honom att han ska åka till hamnen i Vice City och göra en knarkaffär.
Han och Bröderna Forelli blir hämtade av Ken vid flygplatsen och då bär Ken deras väskor till bilen eftersom han är en gentleman och sedan skjutsar han dom till hamnen i Vice City där knarkaffären ska genomföras.

Då går Tommy Vercetti och hans två män fram till dom andra som dom ska genomföra affären med och då visar dom pengarna för varandra så att inte någon lurar varandra. Allting verkade gå bra för dom båda sidorna i affären tills ett Swat team smyger fram bakom ett par lådor i skymundan och börjar skjuta hey vild.
Lance som tillhörde den andra sidan i affären flyger i väg som ett skott i hans helikopter medan Tommy springer och hinner kasta sig in i Kens bil och dom kör i väg. När dom har kört ett tag kommer dom till Kens kontor där han lämnar av Tommy som sedan kör till ett hotell. När han kommer fram till hotellet går han in på sitt rum på hotellet samtidigt som hans boss Sony ringer och undrar om allt gick bra typ.
Då svarar Tommy Vercetti att hans ”kompanjoner” har dött och då svarar Sony har du pengarna?
Nej Sony jag har inte pengarna säger Tommy besviket, det var mina pengar skriker Sonny tillbaka. Jag ska skaffa tillbaka pengarna jag lovar och så börjar din långa resa uppför brottslighetens bana för att klara dig ur den svåra krisen som du har hamnat i....

Vad jag tycker om spelet
Grand Theft Auto: Vice City är ett riktigt roligt Action spel som du inte får gå miste om Det är mycket som har förbättrats och blivit bättre i Vice City jämfört med i dom andra Gran Theft Auto spelen. Om man ska kolla på fordonen i Vice City så är det en helt annan känsla att köra dom nya fordonen. Nu kan man även köra helikopter, båt och motorcykel som inte har kunna gör innan. Om man inte räknar med att man kunde åka motorcykel i Grand Theft Auto 1. Men det finns även klassiker med från dom gamla Grand Theft Auto spelen som man kan känna igen. Vapen har också utvecklats rejält jämfört med dom andra Grand Theft Auto spel. Det finns nu flera stycken vapen i dom olika vapenkategorierna (Pistoler, kastvapen, kulsprutor o.s.v.). Men man kan bara ha ett vapen av dom olika vapenkategorierna samtidigt men det finns större valmöjligheter inom vapen. Du kan även göra en massa roliga bonusuppdrag i spelet som polisuppdrag, pizzauppdrag och många fler. När du klarat ett antal nivåer på dom roliga bonusuppdragen så får du en belöning tillexempel 150 i liv. Bonusuppdragen har blivit bättre och fler och dom är snäppet svårare än i dom föregående spelen vilket är bra när man vill ha en utmaning. Om man ska börja leta nackdelar i detta underbara spel så får det väl vara dom olika små buggarna i spelet och det är färre uppdrag än i Grand Theft Auto 3 men det får man ta. Det är trots allt svårare uppdrag nu så det är en utmaning att klara av spelet utan fusk därför gör det inget att det är färre uppdrag i Grand Theft Auto: Vice city.

Betyg till spelet
*Grafik*: Om man nu ska jämföra med Grand Theft Auto 3 och alla dom andra Grand Theft Auto spelen så är grafiken fantastiskt. Grafiken i Vice City är jättebra och full av färger och bra miljöer vilket gör det roligare att spela Grand Theft Auto Vice City.


*Spelkänslan*: Spelkänslan i detta spelet är underbart och man kan inte sluta spela. Det är underbara miljöer att köra i och man kan hamna i värsta skottlossningarna någonsin och man kan verkligen leka krig i Vice City.

*Ljud*: Ljudet är bra! Man kan lyssna på många olika radiostationer och där finns alla möjliga sorters musik på radiostationerna som är värt att lyssna på.

*Hållbarhet*: Detta spelet håller i nästan ett år det gjorde det åtminstone för mig och jag spelade det varje dag i princip. Tack vare alla bonusuppdragen och andra saker som man kan klara av så håller spelet nästan i ett helt år. Men det skulle ha kunna hållit lite längre..

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10