Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGlobetrotter 2

PC
Globetrotter 2
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  12 Juli 2001
 • Utvecklare
  Vision Park
 • Antal ägare
  111
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.7

Speltest av LiniZ_Cool

Inskickad av LiniZ_Cool den 24/09 -05 14:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Du är en tjej/kille som går omkring och utför olika uppdrag i hela Världen, det du ska uppnå är att bli president, du går omkring på jordklotet och är i många olika länder.
I länderna får du åka buss, skaffa jobb och hitta olika uppdrag. Det finns också affärer och hotell i varje land.
Ibland så får du uppdrag att ta kort på olika ställen och ibland att åka buss till olika länder.
När du kommit upp nivåer så kommer det en deadline (du måste utföra uppdraget innom en speciel tid). Man kan också vinne pengar och energi, på dagen kan man gå runt o svara på frågor, om man svarar rätt så vinner man energi.
På natten kan man också gå omkring och svara på frågor, fasst om man får rätt så så vinenr man pengar. Då kanske ni förstår att om man förlorar så förlorar man energi/Pengar.
Pengar är bra att ha när du ska flyga, åka buss, åka båt eller köpa stadskarta och film till din kamera. Om man utfört ett uppdrag så får man pengar och en halv stjärna ungefär, det varierar hur stor stjärnan blir, när du har en hel stjärna så kommer du up i "level" och det är de man behöver göra för att bli President! för att käna pengar kan man vinna det på natten, och så kan man skaffa jobb, på jobben så ska man svara rätt på massa frågor. Man kan tex. få jobbet som "Författare" då är det massa frågor om böcker, författare osv. Man kan också få jägare, fiskare, Geograf, Zoolog, instruktör, djurskötare osv.
Men! Det värsta är att man kan bli rånad, det blir man ofta på nätterna, därför så ska man inte vara ute då, om man blir rånad så förlorar man hälften av sina pengar, det är en skuygga som kommer närmare och närmare med en pistol i handen, då kan man springa iväg om man inte är trött, efterssom att man går snabbare när man är pigg en när man är trött.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är väldigt lärorikt, efterssom att om man svarar fel på en fråga så kommer alltid svaret upp, och då lär man sig på det, det är på samma gång väldigt roligt. och roligt o lärorikt ska det vara på samma gång, då är det ju perfekt! det är underhållande och man fasstnar lätt i spelet.

Betyg till spelet
Grafiken är jätte bra! Man ser hur människan man är går, man ser papper på sitt jobb och man ser husen jätte bra. Det finns mycket bra saker med grafiken, om man åker till Stockholm så ser man tex Gröna lund! Man kan se Big Ben. Man kan se gamla stan osv. I alla länder ser man deras minsta gator!
Spelkänsla som jag sa innan så blir man fastklistrad i det, och det är riktigt bra!
Ljudet är rätt ok. Man hör när människan går och man hör klockans tickande, man hör olika läten tex när de e en bild på en stor folkmassa så hör man dem prata, ja den är rätt så ok, men kunde varit bättre.
Hållbarheten är strålande bra!

Totalbetyg: 9 Ljud: 6 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10