Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFootball Manager 2006

PC
Football Manager 2006
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  21 Oktober 2005
 • Utvecklare
  Sports Interactive
 • Antal ägare
  78
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.5

Speltest av olivera91

Inskickad av olivera91 den 30/10 -05 16:35

Handling / story / vad man gör i spelet
FM 2006 går ut på att ta över ett fotbollslag, vilket som helst, FM erbjuder enorma valmöjligheter och de lag som du inte kan ta över på FM 2006 har du garanterat aldrig hört talas om. Sen kan du ställa in taktik där du bestämmer formation, laginstruktioner, spelarinstruktioner och mer. Man kan ställa in enkla saker t.ex. om laget ska spela med offsidefälla till lite mer ovanliga t.ex. om passningarna till bollmottagaren skall fokuseras på fötterna eller mot huvudet. Man kan också fixa träningsscheman där man kan välja om man vill göra ett gemensamt schema för hela laget eller flera scheman för försvarare, mittfältare osv. Man har en fin överblick huruvida spelarna utvecklas med hjälp av linjediagram på varje spelares profil. Du kan också köpa och sälja spelare, sätta upp spelare på transferlistan, erbjuda dem nya kontrakt, kommentera nästa match, säga positiva eller negativa kommentarer om andra managers, uttala dig i media och en massa annat. I varje halvlek under varje match kan du uppmuntra dina spelare, ge dem skäll eller ge dem beröm, den möjligheten har du även när matchen är slut. Under matchen kan du antingen välja snabbtaktikläget och där enkelt ändra formationen till en offensivare eller defensivare eller så kan du välja att göra det mer detaljerat och då kan du även göra spelarbyten och ändra lag och spelarinstuktioner. Detta är en liten del av alla de möjligheter som FM har att erbjuda och jag hoppas att det gett dig en liten inblick.

Vad jag tycker om spelet
Efter FM 2005 tänkte man: "kan det verkligen bli bättre än så här". Svar: JA. Jag sitter och dagdrömmer om FM på skolan och klottrar upp nya taktiker/träningsscheman i olika skrivhäften, jag tänker mig att jag är en av spelarna på den två-dimensionella FM-planen på fotbollsträningen och på natten drömmer jag mig bort till FM:s magiska värld. Fm 2006är det bästa spel jag någonsin prövat.

Betyg till spelet
Grafik: finns lite olika sorters skin att välja på, alla är bra och bekväma, inget supersnyggt men det behövs inte heller, när matcherna visas är det endast små pluppar till spelare som åker omkring på en tvådimensionell plan, faktum är att då ser man absolut bäst vad som funkar och vad som inte funkar med taktiken. Grafiken går perfekt ihop med spelet.
Spelkänsla: Den är helt underbar, det finns inte ord för att beskriva spelkänslan i FM 2006.
Ljud: ljudet utgör en stor del av den Gudomliga spelkänslan under matcherna, datorstolen förvandlas direkt till avbytarbänken och rummet förvandlas till en fullsatt fotbollsstadion bara man sätter på det. När det inte är match är det ingen musik eller nånting, det är skönt.
Hållbarhet: detta gäller alla FM-spel, det går inte att tröttna på dem. Jag själv har spelat i 6 år (innan 2005, CM). Jag har även spelat andra spel t ex. FIFA. De håller i ett par månader sen är man less. Managerspel kan man spela år ut och år in utna att tröttna. Den enorma frestelsen att ständigt spela FM kan förstås gå ut över skolarbetet men det kan man ju inte räkna med i betyget.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10