Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable: The Lost Chapters

PC
Fable: The Lost Chapters
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    23 september 2005
  • Utvecklare
    Lionhead Studios
  • Antal ägare
    157
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.5

Speltest av AngelZlayer

Inskickad av AngelZlayer den 09/05 -09 18:14

Handling / story / vad man gör i spelet
Du börjar som en pojke i byn Oakvale, som snart blir attackerad av banditer. Din far är död, din mor och syster försvunna. Du blir räddad av trollkarlen Maze och får bo i Hero's Guild, där du tränas att bli en hjälte.
När din träning är avslutad får du gå ut i världen och göra stordåd som vinner folkets hjärtan, eller deras fruktan. Gott eller ont - valet är ditt.
Du kommer att möta många fiender på din resa, stora som små, och mysteriet kring vad som hände den kvällen i Oakvale kommer långsamt att kavlas upp för dig genom spelets gång.

Vad jag tycker om spelet
Fable är utan tvekan ett av de bästa spelen jag någonsin spelat. Den har en känsla som ingen annan, massvis med bästar och magiska väsen, och musik som mer eller mindre påverkar dig genom hela spelet.
Alla spel har småsaker som kan förbättras, men det enda större problemet jag har med Fable är att områdena (städerna, landskapen osv) är väldigt små.
Bortsett från detta så är Fable: The Lost Chapters näst intill perfekt!

Betyg till spelet
Grafik: Själva grafiken i sig är väldigt bra, men formen på människorna (och även andra varelser) kan få dem att se lite konstiga ut. Detta blir dock inget problem, tvärtom så upplyfter det spelets känsla!

Spelkänsla: Som ni redan märkt så tycker jag att Fable har en väldigt stark spelkänsla. Det finns ett flertal olika rustningar, samt närstridsvapen, pilbåge/armborst och många olika magiska krafter.
Det finns många sätt att vara kreativ med dessa i strid, och utanför slagfältet så kan man köpa hus, tatuera sig, bli beundrad av byborna (eller skrämma iväg dem) m.m!

Ljud: Ljudet är begränsat, vilket dock inte gör så mycket. Det mesta låter likadant när man går eller slår på det, och vissa saker kan man inte ens träffa. Musiken och spelkänslan gör dock så att man inte tänker på detta.

Hållbarhet: Mer hållbart än något annat spel, skulle jag nog vela påstå. Jag har varvat spelet ca 4 gånger och spelat igenom nästan halva spelet med ett dussin andra karaktärer bara för rollspelets skull. Jag kan inte tala för alla, men jag kan sitta dagarna i ända och spela Fable utan att tröttna!

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9