Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable: The Lost Chapters

PC
Fable: The Lost Chapters
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    23 september 2005
  • Utvecklare
    Lionhead Studios
  • Antal ägare
    157
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.5

Speltest av Alebna

Inskickad av Alebna den 06/02 -06 19:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Fable: The Lost Chapters handlar om att du är en liten pojke som växer upp i byn Oakvale, I landet Albion. Ibörjan får du samla ihop pengar genom att göra goda gärningar och berätta det för din pappa, som då ger dig pengar. Pengarna ska du ha för att kunna köpa en present till din systers föddelsedag. Mer om det snart. Fable är ett RIKTIGT bra RPG (roleplayinggame) spel, där du får välja om du vill vara ond eller god, vilket du väljer har olika konsekvenser, om du är ond så springer folk iväg från dig när du går på gatan, och du får horn i pannan och fluggor som surrar runt omkring dig. medans om du är god så börjar alla klappa händer. Och du får en liten knappt synlig gloria runt skallen, och massa fjärilar åker runt dig.

Du åldras i spelet, för varje dag åldras du ett år. Destå äldre du blir detså fler upgraderingar kan du köpa från heroes guild (ett tränigsläger för blivande hjältar. Med det sagt så går vi vidare till handligen.

Redan ibörjan så får du välja om du vill vara ond eller god, t.ex. när du ska göra en speciell god gärning så ska du vakta tre lador medans bonden är borta, då kommer ett litet barn och säger att det finns värde saker i tunnorna i ladan. Jag fick då välja om jag skulle vara en snäll gosse och låta tunnorna vara eller ta "värdesakerna" idom, och så girig som jag var så slog jag sönder tunnorna. Det ända jag fick var en kyckling dock... fast jag tror den är magisk för jag har den en idag (47 år senare). Jag blev även varnad av en vakt i staden att tänka över vad jag gjort... jag bara gick därifrån... När du har köpt en present till din syster så ska du bara ge den till henne. Sen kommer några banditer till stan och tar din syster och dödar din far. Resten av spelet handlar om att du ska döda banditernas ledare. "hjälten" "JACK OF BLADES" vilket hjälte namn...

Vad jag tycker om spelet
Fable är riktigt bra gjort, snygg grafik och snygga ljud (när du drar upp vapnet speciellt) smälter ihop till ett trevligt spel. Du kan välja vad du vill vara, inte bara ond eller god som jag beskrev nyss även om du vill vara riddare (knight med "bättre" ord), skytt (ranger) eller trollkarl (mage/magic) eller nåt där i mellan. Fable är lite av ett evighets spel (komplemang) det finns alltid saker att göra. T.ex. En Camelot liknande grej, dra svärdet ur stennen i "häxskogen" (witchwood) m.m.

Betyg till spelet
Jag ger grafiken en 10 för att den är så snygg! världen åldras som du träd växer högre, folk blir äldre (förutom min dvärg fru värkar det som), och mycket annat.

Spelkänslan är helt okej. Det känns ganska coolt att kasta ett stort eldklot mot ett stort istroll som när bankar i marken kommer stora is klippor farandes mor dig.

Ljudet är också bra, som jag sa för det är härligt att göra ett stridrop (battlecrie) och sen dra upp sitt super stora svärd och springa in mot en fiende armé!

Hållbarheten är super det finns alltid nåt att göra i Albion! Vad mer finns det att säga!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9