Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Europa Universalis II

PC
Europa Universalis II
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    12 november 2001
  • Utvecklare
    Paradox Interactive
  • Antal ägare
    51
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 7

Speltest av Galentv

Inskickad av Galentv den 28/09 -10 22:21

Handling / story / vad man gör i spelet
I spelet ska man välja från en lista av nationer, däribland Sverige, och spela som den i en karta som går från renässansen till Napoleontiden (vissa nationer går bara vissa tidsåldrar). Du ska kriga för att utvidga landet, konvertera folk till din religion, bli rik på handel och ja, helt enkelt bli mäktigare.

Vad jag tycker om spelet
Fastän det enligt mig är ett extremt dåligt spel så är det otroligt beroendeframkallande. Mycket av spelet är jättefult, det finns många komplicerade regler att hålla reda på och det är nästan ingen spelkänsla. T.ex. så spelar det oftast ingen roll hur många gubbar man har, om man förlorar eller inte handlar bara om moral, och när alla har lika mycket så kan vem som helst vinna.

En annan sak är att tiden på spelet, som är realtid, går även fast man läser meddelanden eller ska få fram diplomatiska förslag. Man kan inte förhandla om att få provinser om man inte har varit därinne och plundrat först. Att säga att spelet är "historiskt" är ju i så fall fel, när man inte har möjlighet att göra historiska saker, t.ex. Karl XII:s fälttåg, bland annat för att ens armé på 50.000 man (en lika stor armé som Karl hade) svälter ihjäl långt innan den nått Poltava.

Betyg till spelet
De som har gjort spelet har inte satsat på grafiken, och när folk slåss ser det väldigt primitivt ut. T.ex. ser man två gubbar som skjuter på varandra fast det kan vara arméer över 20 000 man. grafiken spelar förstås nästan ingen roll i spelet, som helt enkelt inte är ett sånt spel.

Spelkänslan är väldigt låg eftersom man inte kan slåss på riktigt, man har inte fullständig kontroll över sin nation (t.ex. så står det inte hur du ska gå tillväga för att förhindra konkurs, även när man avlönar sina mannar så finns det fortfarande saker som kostar pengar, men vad det är står det inte). Annars flyter spelet på bra och det borde inte hacka.

Ljudet är helt okej, låter lite gammalt ibland men det är förståeligt när det faktiskt är ett ganska gammalt spel.

Hållbarheten ligger på 7 av den anledningen att det är så sjukt beroendeframkallande. Jag har aldrig känt behov av att spela som Frankrike eller England, som har massa komplicerade regler om hur man erövrar Amerika, men att spela som Sverige var "kul" eftersom man inte riktigt kunde sluta spela. "Bara det där området, sen är jag klar" tänker man.

Totalbetyg: 4.3 Ljud: 4 Grafik: 3 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 3