Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Europa Universalis II

PC
Europa Universalis II
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    12 november 2001
  • Utvecklare
    Paradox Interactive
  • Antal ägare
    51
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 7

Speltest av SunZyl

Inskickad av SunZyl den 22/10 -05 13:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska styra ett land/stat, från senare medeltiden fram tills Napoleons fall. Det är väldigt verklighetsrelaterat och det händer ofta olika händelser, framförallt i början av tidslinjen. Dessa händelser kan vara både positiva och negativa. Positivt är det när något land blir din vassal gratis eller att ett land eller provins blir din. Det senare har jag aldrig upplevt efter andra "tidsgränsen". Det finns ett par olika "tidsgränser"; Age of Mercantilism (Trettioåriga kriget), The Age of Enlightement (Spanske tronföljdskriget och Stora nordiska kriget), The Grand Campaign (Senare delarna av medeltiden, den första "tidsgränsen", Age of Exploration (En död tid. Inget viktigt, bara att Columbus upptäckte Amerika) och sist The Age of Revolutions (Napoleonkriget). Själv är min favorit att börja i Grand Campaign och arbeta mig framåt under tiden. Observera att Age of Exploration och Grand Campaign lagar en hel del på gamla datorer
Själva spelet är lite svårt att förklara. Det finns en karta, i vilken det ligger en massa provinser. När du klickar in på en provins som ägs av dig kan du bygga bättre murar för att kunna hålla ut bättre mot belägringar eller bygga upp trupper. Det är omöjligt att berätta allt imed att det är så enormt. Kort sagt, du ska kolonisera, erövra land genom att gå i krig, skapa allianser och bygga upp ditt rike med det ultimalla målet att erövra världen! Det är dock en löjlig dröm, nästan omöjlig att uppnå (Jag har då sannerligen aldrig kommit i närheten av det). Det är mycket rimligare att exempelvis försöka ta Danmark och Norge som Sverige eller försöka ena Tyskland, som mest består av småstater.

Vad jag tycker om spelet
Det är kul, men på gamla datorer, segt. Men om du har en data som är över Windows 98 eller nåt sånt, går det undan, så länge du sätter 1minute - 2years, fast det är fortfarande segt.
Det är ett realtidsstrategispel, men det är väldigt segt för att vara ett sådant, så det skulle lika gärna vara ett turbaserat. Det träter även på tålamodet under Grand Campaign då du ännu ej kan storma borgar utan bara stå och belägra dem och det går segt!

Betyg till spelet
Grafik: 6
Inte alltför imponerande. Det är liksom inte poängen med spelet.

Spelkänsla: 7
Det är jättekul, men segt, och ibland kan man lika gärna sitta och göra något annat medans man då och då kastar en blick mot skärmen.

Ljud: 7
Till en början bra, men man blir snabbt störd på den eftersom den hela tiden upprepas. Igen. Och igen. Den ger ett väldigt stort intryck av att försöka passa in i vilken historiepok man spelar.

Hållbarhet: 10
Det går inte att klara, eftersom det finns inget campaign! Man tröttnar efter ett tag, men kommer senare att ta fram det och spela igen. Det är lätt att komma in i, men svårt att bemästra!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 7