Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Europa Universalis II

PC
Europa Universalis II
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    12 november 2001
  • Utvecklare
    Paradox Interactive
  • Antal ägare
    51
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 7

Speltest av Lukas_dif

Inskickad av Lukas_dif den 13/09 -05 22:42

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska vara ledare över ett land (vilket land som helst) och styra det genom tiden, från år 1419 till 1820 och få större territorium. Och det får du genom att slåss, bli vän och annektera på fredlig väg eller kolonisera den nya världen. Men om du väljer att slåss så får du ändå inte glömma diplomatin för ifall du gör det så blir andra länder arga över att du krigar för mycket och anfaller dig. Genom att använda diplomati kan du också få ihop mäktiga allianser med andra länder och krossa nästan allt motstånd. Ändra historien lite hur du vill och vinn slag och hela länder.

Vad jag tycker om spelet
Jag säjer bara mums! Ja kan förstå att det här spelet har slagit igenom värden runt. En sådan bra uppföljare till 1:an trodde jag aldrig att jag skulle få se, detta måste vara ett av de bästa strategispelen någonsin! Dom bästa sakerna är att du kan vara allt från Frankrike och andra europeiska länder till små stammar i Afrika, den andra bra saken är att om du ska kolonisera den nya världen så måste du först upptäcka den, och det kan endast upptäckare göra.

Betyg till spelet
Grafik: Bra men det märks att det inte är grafiken som Paradox har inriktat sig på.

Spelkänsla: Helt strålande, man lever sig in i spelet till 100% och det är svårt att sluta när man måste göra något annat.

Ljud: Det finns inget att klaga på men dom skulle kunna förbättra ljudet när dina arméer förflyttar sig, det låter nämligen som om dom går på cornflakes.

Hållbarhet: Detta spel kommer bli en klassiker, man blir bara så glad av att spela det. Rekommenderas verkligen.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10