Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Diablo II

PC
Diablo II
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    30 juni 2000
  • Utvecklare
    Blizzard North
  • Antal ägare
    993
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/08 -06 12:56

Handling / story / vad man gör i spelet
Vad man gör på Diablo ?
Jo, du förstår att det finns 5 olika karaktärer, Barbarian, Sorceress, Necromancer, Amazon och Paladin.
Med en Barbarian slåss man (alltså närkamper), inga bågar eller crossbows.
Om man är barbarian ska man i satsa på whirlwind, det är den bästa attacken som barbarian har.
Sorceress är en magiker, hon håller sig mest på avstånd och (beroende på vilken attack) skjuter sina förödande attacker. Jag själv har satsat på cold spells (frozen orb) fast jag har märkt att det inte är så bra för att det finns knappt en enda fire eller lightning sorc kvar, bara en massa cold sorcs. Så om jag skulle starta en ny skulle jag köra på fire. Necromancer är nog den lättaste gubben i början men den svåraste i slutet, för i början kan alla hans skelett göra allt åt honom. Han kan alltså, från döda kroppar summona skelett som dödar gubbarna åt honom.
Man kan också sommona skeleton mages som skjuter antingen poison, cold eller fire "skott" på dom monster man vill döda. Golems är ännu en sak som man kan summona dom är riktigt bra !
Amazon är en karaktär man antingen skjuter med båge/crossbow eller så använder man ett spear eller iavelin. Jag själv skulle nog satsa på ett spear/iavelin o.s.v om jag började med amazon.
När man har kommit till lvl 30 så ska man också satsa påen Valkyrie som är som necromancers skelett, hon jobbar åt en (fast hon är mycket bättre än necros skelett).
Paladin har jag inte kört med så mkt så jag vet inte riktigt hur han är men med han ska man satsa på auras (en aura för er noobar som inte vet så är det en sorts kraft som gör en bättre eller motstånadarna sämre) .
Diablo går i stort sett ut på att klara quests, döda massa bossar och gå upp i lvl.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är det bästa spelet som finns.
Jag tycker Sorceres eller Barbarian är dom roligaste karaktärerna men den är ju såklart en smaksak.
Det finns ingen riktig "bästa gubbe" alla är i princip lika bra, en gubbe är ju bättre om man satt sina skills på rätt sak men det lär man sig efter ett tag då man kört spelet.

Betyg till spelet
Grafik ; jag tycker grafiken är skitbra.
Ja menar man får ju tänka på att spelet är gjort 2000 och då va ju inte grafiken eller hela datan lika välutvecklad.

Spelkänsla ; jag har aldrig spelat ett spel med en sån spelkänlsa som Diablo ||. Spelet kan nästan vara lite läskigt när man går nere i nån håla nånstans och man sitter i ett mörkt rum och spelar. Så jääkla bra gjort asså !

Ljud ; ljudet är otroligt bra. Man hör tillochmed när man slår och liksom alla dessa ljud effekter, det skapar en sån stämmning när man spelar.

Hållbarhet ; det håller i sig det kan jag lova, efter som man skapar en gubbe och han/hon blir bara bättre och bättre och då kan man liksom inte bara lägga av och sluta spela.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10