Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Diablo

PC
Diablo
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    1997
  • Utvecklare
    Blizzard Entertainment
  • Antal ägare
    469
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.1

Speltest av Lycanthrope

Inskickad av Lycanthrope den 10/09 -07 23:26

Handling / story / vad man gör i spelet
Mycket har hänt sedan hjälten bodde i staden Tristram. Katedralen har tagits över av onda makter. En uråldrig ondska har väckts till liv djupt ner under staden. Din uppgift är att ta dig ned till spelets djupaste nivåer och förgöra Diablo som en gång för länge sedan vart inspärrad av Horadrim i en själ sten och begravd djupt under jorden under ett urgammalt horadriskt kloster. Du har många utmaningar under din resa ner till en av helvetets utposter. Odöda skall förgöras, demoner skall dödas och uråldriga artefakter skall återfinnas. Det är upp till dig att rädda landet Khanduras från förgörelse.

Det finns 3 klasser att välja på.

-Warrior: En stark när stridare som är bäst på svärd, yxor och strids hammare. Enkel att spela i början i spelet men kan bli klurigt när man kommer till dom sista nivåerna. Även fast krigare inte är bäst i spelet på magi så är det ändå nödvändigt att kunna i spelets slut.
Vapen att leta efter: The Grandfather (great sword)

Tips: Använd inte båge på krigaren. Om du vill kunna plocka helvetets svårare fiender så försök lära dig teleport taktiken. Du behöver föremål som ger plus mana och magi för den men den är bra. Teleport attack: teleportera fram till en fiende och slå allt du kan. På så sätt hinner den inte gå iväg innan du når fram.

- Rogue: En pricksäker och smidig bågskytt. Relativt balanserad klass som kan gå in i när strid om det behövs. Är ganska bra på magi. Rogue är enkel i början och medelsvår resten av spelet.
Vapen att leta efter: Windforce (long war bow)

Tips: Glöm inte att satsa på dexterity. Många bra bågar kräver mycket dexterity. När strid skall helst ej utövas förrän du är lvl 15.

- Sorceror: Den kraftfullaste och enklaste klassen i spelet. När du fått din sorcerer till lvl 25 kommer du sällan att se honom slå med sitt vapen mot en fiende. Du kan plocka honom från flera meter med en simpel firebolt.
Vapen att leta efter: Dreamflange (mace)

Tips: Tänk inte ens tanken. Om du sätter svärd och sköld på din magiker kan du lika gärna sluta spela. Du vet inte hur man gör. Firebolt är väldigt, väldigt användbar för sorceror. Om du har den på lvl 9 kan du använda den tills grottorna.

Vad jag tycker om spelet
Ett bra och hållbart spel. Det är lika roligt nu som första gången jag spelade. Jag testade att spela som Sorcerer för första gången i somras för att jag trodde att det skulle bli en utmaning. Gissa om jag blev förvånad! Firebolt. Plockar alla vanliga fiender ner till nivå 8. Och den som var så usel när man spelade warrior. Jag upptäckte också att jag inte stötte på några stora problem alls. Och att vapnet Dreamflange är bättre än någon av dom unika stavarna trots att den är en mace.

Betyg till spelet
Grafik -8: Förvånansvärt snyggt för ett över tio år gammalt spel.

Spelkänsla -9: Riktigt roligt. Man blir alltid lika glad över att hitta ett unikt föremål.

Ljud -9: Det är alltid lika härligt att höra hur en doomguard dör eller när chain lightning drar igenom området och dödar allt i rummet.

Hållbarhet -7: Väldigt hållbart. Men kan bli långtråkigt när du kan döda Diablo med några fireballs.

En gammal härlig klassiker. Jag skulle rekommendera detta spel om du är ute efter någonting bra men som ändå har väldigt låga system krav. Det är dessutom ganska billigt nu.

Räkna inte med att hitta många spelare på Battle.Net dock. Det finns ingen på Europa gatewayen som spelar så du kan välja mellan relativt laggigt spel på en USA/Asien gateway eller ett lagg fritt Singleplayer. Dessutom är det bättre att spela Diablo på singleplayer. Multiplayer förstördes av att det var så många hackare.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9