Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inCounter-Strike: Source

PC
Counter-Strike: Source
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 oktober 2005
 • Utvecklare
  Valve Software
 • Antal ägare
  870
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.8

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 17/06 -07 11:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Counter-Strike Source är precis som de andra Counter-Strike ett online-spel, fast nu mycket bättre! Jag vill börja med att säga att den rekommenderade åldersgränsen är 15 vilket är bra - då många yngre påverkas av skjutspel!

Först letar man efter servrar (det finns olika maps (banor)) och sedan väljer man att spela på den.
Det finns två lag: Terrorister och Counter-Terrorister (som poliser). Båda har sina olika uppdrag man ska göra inom en viss tid. Om banan heter "cs_" i början ska Counter-Terroristerna (CT) rädda gisslan och ta dem till CT's bas. Terroristerna (T) ska däremot vakta gisslan från att bli räddade.
Om banan börjar med "de_" ska T gå till en av de 2 bombplatserna som finns: A eller B. Där ska de armera bomben för att spränga området i luften. CT ska försöka desarmera bomben innan den sprängs!
Obs! De olika lagen kan även vinna om de har elimenerat motståndarna.

Till ens förfogande kan man köpa prylar innan själva spelet har börjat. Det kan vara saker som gevär, pistoler, granater, kevlar (en sorts skyddsdräkt) och kulspruter m.m.
Alla vapen har sina för- och nackdelar - typ bättre range, sämre laddningstid m.m. Man brukar även välja vapen efter egen smak - de flestas favoriter är för CT M4A1 och för T AK-47.

När man kommit i gång med CSS och har blivit riktigt duktig, kanske man vill bli med i en klan. Klaner är skapade av Counter-Strike spelare och är oftast för att man ska kunna öva tillsammans och möta andra klaner för att visa vem som är bäst.

Vad jag tycker om spelet
Counter-Strike är ett väldigt bra spel. Det är realistiskt på så sätt att alla vapen finns i verkligheten och man skjuter med dem som man gör i verkligheten.
Det är svårt i början eftersom man kan bli grovt ägd av proffs på olika servrar så det kan ta lite tid innan man kommer igång. Om det går ruskigt dåligt rekommenderar jag att göra en egen server och köra med BOTS (datorstyrda gubbar). Man har möjlighet att välja om BOTSEN ska vara dåliga eller proffsiga.
Counter-Strike är även bra för sitt utvecklande av sin engelska. Eftersom man kommenterar och skriver i chatten på engelska, på varje server, så utvecklar man sin engelska rejält.
Om man är med i en klan brukar man oftast använda en mick för att prata med sina lagkamrater - även här på engelska!

Betyg till spelet
Grafik: Counter-Strike Source har en allmänt snygg grafik och mycket bättre än de andra Counter-Strike som finns. Det är helt klart värt en 8:a - jätte bra.
Spelkänsla: En hel klar 10! Alla vapen skjuts på olika sätt och med olika känslor som gör det så realiskt som bara går! Det är väldigt välgjort!
Ljud: Ljudet är jätte bra även där - det finns ingen som helst anledning att tycka illa om det. Ljuden från vapnena stämmer överens med verkligheten och är överlag jätte bra.
Hållbarhet: Counter-Strike Source kan aldrig ta slut! Det finns inget som heter "Jag har klarat ut CS:S!". Man kan alltid bli bättre (men tyvärr även sämre om man tränar för mycket), och det finns alltid nya servrar man kan besöka! Varför jag inte ger en tia är i och för sig inget som har med CSS i sig att göra, utan det är för att möjligheten att kunna spela CSS blir sämre då kanske ens Internet laggar eller inte funkar. Men det är helt klart värt en 9:a!

"Tack för ett bra spel!"

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10