Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Bygg hus med Mulle Meck

PC
Bygg hus med Mulle Meck
  • Genre
    Barn
  • Releasedatum
    19 december 2002
  • Utvecklare
    Levande Böcker
  • Antal ägare
    254
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.6 6.2

Speltest av Jelokrat9

Inskickad av Jelokrat9 den 16/04 -06 12:21

Handling / story / vad man gör i spelet
En kväll åker Mulle Meck tillsammans med hans hund Buffa bil på kvällen. Det pågår en förfärlig storm som förstör nästan allt i sin väg. När stormen lagt sig och Mulle Meck kommer hem har hans och Buffas hus fått uppleva stormen.
Stormen har förstört allt av hans hus, och lämnar kvar delar från den. Men då hittar Mulle ett tidnings-utklipp som ligger vid hus massorna. På bilden ser man hans släkting Stella Stjärnströssel. Hon försvann en natt och kom aldrig tillbaka. Nu när Mulle Mecks hus är förstört behöver han din hjälp att bygga upp det. det finns saker i garaget som du kan ha nytta av. Välj mellan olika rum, väggar, tapeter, tak och golv som du andvänder för att bygga upp ditt hus. Du kan förflytta di med båt och bil till Mulles vänner som behöver din hjälp med tillexempel att inreda sitt hus. Om du har hjälpt en vän med en sak brukar man få något tillbaka, och den saken kanske du kan andvända till att hjälpa någon annan vän eller att ha till ditt hus. Mulle Mecks granne Figge Ferrum brukar alltid ha några saker till dig, eller snarare ditt hus.
Mulles vän bestämmer sig för att flytta utomlans, han skickar brev iband, och till och med ett paket som du får saker från världens alla hörn.
När du gjort alla uppdrag kommer Stella Stjärnströssels hus att dyka upp, och du kommer få reda på vad hon tagit vägen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är jätte roligt. Som att kunna åka båt hit och dit, köra bil tills man tröttnar är ju heller aldrig fel.
Men en av de roligaste sakerna med spelet är att få bygga ett dröm-hus man alltid drömt om att bygga. Och att få saker från världens alla hörn är ju alltid roligt. Men det roligaste med spelet är gåtan med Stella Stjärnströssel.
Vem vet vart hon tog vägen? Och det blir ju roligt när man får reda på hemligheten.

Betyg till spelet
#Grafik: Grafiken får en tia. Man ser husen klart och tydligt, vattnet är så välgjort och människorna gör värkliga rörelser. Spelet hade inte fungerat om det var dator-animerat.

#Spelkänsla: Spelkänslan får en tia. Mulle Meck är troligen tecknad, men man tror tillexempel att man är hans vän.
När jag åker båt för länge så känns det som jag börjar må lite illa. Och när jag åker bil känns det som jag är påväg att åka någon stanns. man får liksom en egen liten värld när man spelar detta spel.

#Ljud: Ljudet får också en tia. Jag tror iallafall att man har spelat in ljudet från riktiga saker. För annars skulle ljudet få en tjuga. men ljudet fungerar bra enligt min värld.
Ljudet är en grej som gör spelkänslan så bra.

#Hållbarhet: Och till sist hållbarheten som också får en tia som de andra. Oj, när jag klarade av spelet blev jag nästan tårögd. det kändes som livet var slut när jag klarade spelet. det hade varit så roligt med alla uppdrag som stömmade in på Mulle Mecks telefon och bil radio.
man kommer alltid att gilla det här spelet, även om ´man hållt på i två år med det. Iallafall så fort man inte klarat det.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10