Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Black and White

PC
Black and White
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    6 april 2001
  • Utvecklare
    Lionhead Studios
  • Antal ägare
    402
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 7.9

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 22/04 -08 07:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att en familj är vid en strand. Sonen i familjen blir uttråkad och springer ut mot vattnet. Det värsta av allt är att han inte kan simma och hajarna börjar komma mot honom. Familjen ber och det sägs att varje gång någon ber så föds en ny gud. Den guden är du....

I Black & White är du då en gud som har fötts för att vara ledare över vissa byar. Dom första invånarna i första byn du träffar börjar bygga ett tempel åt dig. Du får hjälpa dom genom att ge dom mat och trä till byggandet. Du har också två rådgivare som ditt samvete. En djävul och en ängel. Dom hjälper dig en bit fram i spelet men dom är alltid med dig. Djävulen ger dig råd om att vara ond och ängeln tvärtom. Valet är ditt. Du får välja exakt hur ond/god du ska vara.

Efter att dom byggt färdigt templet så ska du hitta tre stenar till en port. Bakom porton finns tre varelser. En ko, en apa och en tiger. Du får välja vilken du vill. Det går inte att byta men du kan låsa upp andra varelser genom spelets tid som du kan byta till trots allt. Spelet går egentligen ut på att ta över byar och så. Men ändå så tycker jag att spelet har en grym story.

Du besöker olika land och ställen och träffar bland annat en varelse som berättar om trons tre delar. Vad som menas med det får du ta reda på. Du träffar också den onda guden nemesis som gör allt för att döda dig och alla invånare.

Vad jag tycker om spelet
Detta är lugnt ett av mina favoritspel och det imponerar mig att spel faktiskt kan vara bra fast det är dålig grafik. Vissa saker i spelet ser väl okej ut men vissa saker ser riktigt konstiga och dåliga ut. I det här spelet kan man ju också nästan göra precis som man vill. Man kan till exempel slänga runt människor och döda alla och slå sin varelse när han har gjort bra saker eller så kan man också hjälpa folket när dom har problem m.m.

Det är ett spel som är väldigt svårt att förklara. Man måste spela det själv för att första. Uppföljaren Black & White 2 har mycket bättre grafik och är ett klart köp ifall du gillar ettan. Jag tycker iallafall att serien är värd att ha och är också väldigt rolig att spela även om det är ganska svårt.

Betyg till spelet
Jag ger grafiken en fyra. Som jag sa innan så ser några grejer okej ut men vissa inte. Dom flesta gör inte det. Så om du bara bryr dig om grafiken så köp inte spelet.

Spelkänslan får en trea. Man är en gud som har sjuk makt men det är ändå inte så mycket spelkänsla ändå.

Ljudet får en nia. Dom svenska rösterna passar utmärkt och är lite komiska ibland. Musiken är bra men vissa ljud kan bli lite tjatiga ibland.

Hållbarheten får en tia. Man tröttnar aldrig förutom om det blir för svårt. Man kan fortsätta uppfostra sin varelse efter man har klarat spelet och man kan fortsätta med andra saker också.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 9 Grafik: 4 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 3