Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Battlefield: Vietnam

PC
Battlefield: Vietnam
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    19 mars 2004
  • Utvecklare
    Digital Illusions
  • Antal ägare
    631
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.9

Speltest av madosopia

Inskickad av madosopia den 16/09 -05 08:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Om du frågade en person vilket dennas favorit online-FPS är skulle denna troligen svara antingen Counter-Strike eller Battlefield 1942.
Battlefield: vietnam ska (om du inte redan förstått detta) vara en slags uppföljare till den svenska utvecklaren Digital illusions nästan klassiska Andravärldkrigsspel.
Man har bara flyttat slagfältet från Andra världskrigets sönderbombade Europa till Vietnams fuktiga djungler under 60- och 70-talet. Alltså tiden för Vietnamkriget, ett smutsigt, rått, omotiverat krig som USA fått hård kritik för och som ledde till drygt 4 millioner människors död.

Men du ska inte direkt förvänta dig ett realistiskt krigsspel här. Här är det storslagen multiplayer-action som gäller. Visst kan man spela singelplayer, men det är inte direkt det som är spelets fokus.

Vad jag tycker om spelet
Jag var ett stort fan av Digital illusions underhållande Battlefiled 1942 och älskar såklart också BF: vietnam. Jag gillar ärligt talat det nästan mer.
Atmosfären och känslan av att befinna sig i en Vietnamfilm är påtaglig. Eller vad sägs om att sakta flyga med en helikopter över Vietnams vida djungel till tonerna av "Fortunate son" med CCR?
Helikoptrar är för övrigt en av de bästa nyheterna i BF: vietnam. De är också rätt lätta att styra (när man väl har lärt sig). Det finns dessutom flygplan som kan napalmbomba stora områden (i love the smell of napalm in the morning), spetsande bambupinnar, flodbåtar, förståtsmineringar och mycket, mycket mer.

Betyg till spelet
Grafik: Tekniskt är det inte direkt et mästerverk, men designmässigt är det någgot av det snyggaste jag sett i Vietnammiljö.

Spelkänsla: Den härliga känslan från Tv-serien "Pluton B i Vietnam" finns här! Kontrollen på fordonen tar dock en stund att träna in.

Ljud: Något av det bästa med spelet! Vapenljuden, rösterna och fordonens motorer låter exakt som det ska. Spelet har dessutom ett skönt soundtrack med tidstypisk musik som man kan spela i de amerikanska fordonen. Låtar som "Fortunate son", "wild thing" och "white rabbit blandas med valkyrornas ritt (ni vet låten som det luftburna kompaniet i Apocalypse now spelade från sina helikoptrar) av Wagner!

Hållbarhet: Ifall det finns nåt spel med världens högsta hållbarhet måste det väl vara ett riktigt bra onlinespel?

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9