Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Battlefield 2

PC
Battlefield 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 juni 2005
  • Utvecklare
    Digital Illusions
  • Antal ägare
    808
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 16/08 -09 08:35

Handling / story / vad man gör i spelet
I DICEs storsäljare kan du spela som USA, Kina och Mellanöstern Koalitionen. Kinas makthavande i Asien expanderar och USA känner sig hotad som stormakt. Detta måste stoppas. I mellanöstern har en koalition uppstått som USA inte gillar, för att krossa sina motståndare kan du använda moderna vapen som de välkända vapnen AK-47, AK-101 och SVD. Du strider i 2000-talets Asien och Mellanöstern som US Marines, Peoples Liberation Army och Middle Eastern Coalition. I spelet finns det 7 klasser med olika vapen. Det finns:

Specialstyrka: Dessa är specialister på sprängämnen. Med C-4:or kan de ta ut fiendens strategiska objekt. De har även ljuddämpad pistol som gör att du kan ta ut fiender utan att bli upptäckt

Prickskytt: Denna trupp kan döda från väldigt långt avstånd. De har även claymore, dvs en mina som exploderar när nåt rör sig framför den.

Skyttesoldat: Denna klass har granatkastare och rökgranater. Tillsammans blir detta en dödlig kombination.

Understöd: Har ett maskingevär som är bäst att skjuta med när man ligger ner. De har även ammoväskor att att ge sina lagkamrater.

Ingenjör: Ingenjörerna har ett hagelgevär som är perfekt i närstrid. De har även skiftnyckel att reparea fordon och strategiska objekt. De har även fordonsminor att leka med.

Sjukvårdare: Sjukvårdaren är nog den viktigaste klassen. Den har samma vapen som skyttesoldaten fast utan granatkastare. Istället för rökgranat så har de förstahjälpen väskor att hela med och deffilibrator att återuppliva sina lagkamrater.

Pansarvärn: Det är den enda klassen utan handgranater. Men klassen har en bazooka som är TV-styrd. Det betyder att efter att du har skjutit så kan du styra missilen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta är ett av de bästa spelen någonsin. Det är en perfekt balans mellan de olika arméerna och vapnen. Jag har många minnen från detta spelet som jag fortfarande spelar aktivt. Jag glömmer aldrig känslan av att sätta en C-4 på stridsvagnen och springa iväg med skott över huvudet för att sen hoppa undan och detonera C-4. Eller att komma bakom en sniper och kniva han precis innan han ska avfyra ett skott mot min lagkamrat. När man hade turen att kasta en rökgranat i huvudet på en motståndare som dör. Eller när man kastar in en flashbang mot ett gäng motståndare som blir blinda för att sedan döda alla.

DICE har ännu en gång gjort ett mästerverk. Detta är ett väldigt bra spel som i skrivande stund är 4 år gammalt.

Betyg till spelet
Grafiken får 9 för att den är sjukt bra. Dock finns det saker att förbättra. Men vapnen är bra gjorda och det är bra att man måste lära sig skillnad på skydd och vad som inte är det.

Spelkänslan får 10 eftersom att detta spel är perfekt balanserat och man känner sig som en riktig soldat i armén.

Ljudet får 10 eftersom att de olika länderna pratar sina inhemska språk. Inte engelska med brytning. Man lär sig också nya ord om man använder ingamechaten.

Hållbarheten får också 10. Detta kan man spela i timmar och ändå tro att det gått en halvtimme. Man tappar tidsuppfattningen. Det som gör att spelet håller ännu längre är att man kan gå upp i rang och få medaljer.

Detta spel rekommenderas stort.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10