Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Battlefield 1942

PC
Battlefield 1942
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    20 september 2002
  • Utvecklare
    Digital Illusions
  • Antal ägare
    1087
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 7.8

Speltest av IverZon

Inskickad av IverZon den 23/04 -06 12:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Det här utspelar sig på andra världskriget. Meningen är att du ska välja mellan Allied ( God ) eller Axis ( Ond ). Sedan ska börja striden. Om du väljer att köra campagin, så kommer du att börja med en bana sen kommer en ny när du klarat den andra osv. Man krigar på olika ställen som t ex i vínterlandskap eller i öknen. Man vinner genom att fienden har som dig olika baser. När du beträder ett av fiendens basområde kommer en vit flagga komma upp på skärmen. När du stått här en liten syund så kommer den att bli din ( om du överlevt förstås ). Man måste även se upp för att fienden inte går och tar över ens egna baser. Sedan bygger banorna på varandra och man ska vinna alla för att utplåna tyskarna och japanerna.

Spelet är från 16 år, men det innehåller dock inget blod så den är inte våldsam.
Jag glömde säga att man köra massa olika fordon som t ex pansarvagn, bil, flygplan med mera. I början av en strid så kommer man att välja vad för slags soldat man vill vara. Scout: Prickskyttegevär och kikare. Assult: Vanlig Soldat med starkare vapen och vanlig utrustning. Anti-Tank: Soldat med Bazzoka. Bra mot pansarvagnar. Medic: Soldat med förbandslåda då han kan hela andra och sig själv. Har ett intte lika starkt vapen. Enginner: Soldat som kan laga fordon och sånt. Har ett starkt gevär, men är dåligt för närstrid. Han har även fordonsminor och dynamit.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är ganska bra. Grafiken är grym för att vara från 2002. Hade man gjort testet då hade det fått en klar 10a. I spelet är mycket detaljerat och noga tillgjort. Man kan se det på vapen, miljö, vapen med mera. Bra grafik.
Spelkänslan är även den bra. Man känner direkt när man börjar spela det att man kommer in i en krigsvärld. Med alla vapen och fordon så är det roligt att prova alla och känna känslan. Eller när man pepprar sönder fienden en efter en.
Ljudet är rätt skönt när man t ex skjuter med vapnet eeller hör ljudet at en granat sprängas. Man kan lätt skilja ljudet på de olika vapenena.
Hållbarheten är ganska bra. Jag klarade spel på 2 dagar, men det är alltid kul att köra om och t ex försöka ta sitt rekord i att döda under en bana.
För övrigt tycker jag spelet inte saknar något specciellt

Betyg till spelet
Mina betyg till spelet: Grafiken är mycket detaljerad och får en 9a. Den är trots det fyra år gammal, men får ett sånt högt betyg.
Spelkänsla: Den är bra och som sagt varierande beronde på vilket vapen man har. Det mesta i spelet är med känsla. Den får en 9a.
Ljudet är bra för man hör skillnad på vapen osv. Får en 9a den med.
Hållbarheten är som sagt bra för att det finns olika vapen och så, men även för att det är kul att bara spela. Även den får faktist en 9a

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9