Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAge of Empires II: The Age of Kings

PC
Age of Empires II: The Age of Kings
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  30 september 1999
 • Utvecklare
  Ensemble Studios
 • Antal ägare
  1660
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.3

Speltest av tinty

Inskickad av tinty den 07/07 -05 21:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta spel går helt ut på att kriga, bygga upp ett litet samhälle(?) och krossa sina motståndare. Allt börjar med att man får välja vilka man vill spela som, som t ex Japaner. Och man ställer sedan in vilka fiendera ska vara, och hur många dom ska vara, och om man vill ha fred med någon/några av dem. Sen börjar spelet. Du har nu kommit till själva "landet", du har ett Town Center, ett Town Center är en byggnad som man tillverkar nya invånare i, invånarna "Slavar" för dig, bygger husen, fixar maten, hackar guld och sten. Du är totalt beroende av dom. Sen är det bra om du bygger en Barrack, där du tillverkar soldater och annat ofog. Sen är de bara att fortsätta tills du har en hel armé, av soldater, hästar, byggnader och invånare. Sen e de bara att börja anfalla och försvara.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta är ett roligt spel, ja brukar oftast tröttna på spelen efter en kvart, men detta spel kan iallafall jag spela länge, utan att bli uttråkad. Man kan spela mot kompisar, eller annat, via internet, det gör det ännu roligare.
De e ganska "härlig" musik. Detta är ett bra spel för er som gör läxorna vid datorn (som jag gör), för man behöver inte vara med i spelet hela tiden till 100%.

Betyg till spelet
Grafiken, den är ganska enkel och därför ser den inte så dålig ut. Allting är ganska smått och inte så jätte detaljerat, men färgerna är fina =).
Spelkänsla, den är okej, men jag kan ibland få den känslan av att dom där små soldaterna på skärmen skulle klara sig minnst lika bra utan mig.
Ljud, det är ganska harmonisk musik, om man orkar lyssna. Varje gång man trycker på en byggnad eller en människa, ger föremålet ifrån sig ett irreterande ljud, jag fattar inte varför, de e typ till för att man ska förstå vad de är för hus/gubbe man har klickat på, men det ser man ju själv, såvida man inte är blind, och då tror jag inte man är intresserad av detta spel. Så efter ungefär en timmes spelande, blir iallafall jag otroligt trött på de där gnäggande ljudet när man trycker på en häst.
Hållbarhet, jag tycker att detta är ett ganska hållbart spel, eftersom ett "slag" tar ganska lång tid att vinna, och att de finns ganska mycket variation, så kan iallafall jag spela detta länge.

Totalbetyg: 5.3 Ljud: 5 Grafik: 5 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 4