Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











3D Pinball: Space Cadet

PC
3D Pinball: Space Cadet
  • Genre
    Pussel
  • Releasedatum
    31 december 1995
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    328
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.2 6

Speltest av MarioMaster

Inskickad av MarioMaster den 17/06 -07 11:06

Handling / story / vad man gör i spelet
3D Pinball: Space Cadet är ett originellt flipperspel som medföljer i spelbolaget Cinematronics' speciella Pinball-samling "Full Tilt Pinball". Hela spelet går ut på att man som en Kadett i den lokala Rymdflottan ska ge sig ut på en resa i rymden (Som då tar form av spelbrädet) och utföra olika missioner och uppdrag. Ju fler uppdrag man fullföljer, desto högre stiger man i officerargraderna. Det första målet är att befordras till den nionde graden - General - genom att tända speciella lampor i mitten av brädet, och detta görs alltså genom att utföra uppdragen! Det finns som i alla Pinball-spel en radda olika "bumpers", tavlor" och "spinners" som man skjuter kulan på för poäng, men i 3D Pinball finns det även specialområden som "Hyperspaceramper", "Maskhål" och "Rymdsensorer". Dessutom gäller det att tanka upp sitt rymdskepp i hangarrampen med jämna mellanrum, så man får vara engagerad i spelets gång hela tiden!

Vad jag tycker om spelet
Ett mycket fartfyllt och färgglatt PC-spel, som verkligen ger känslan från riktiga spelhallar. Det är lätt att bli beroende om man verkligen vill ge allt, uppnå Generalgraden och klara spelet fullt ut. Det är också roligt att en HighScore-lista har lagts till, som man kan mäta sina rekord med. Eller varför inte tävla med sina kompisar? Dessutom är det ett mycket noggrannt hjälpavsnitt som nybörjaren kan läsa igenom! Kul också att man kan "stöta" brädet som i verkligheten för att stöta bort kulan om den ligger "fångad" på en avsats på brädet eller dylikt, nackdelen med det är dock att brädet kan stängas av helt, och man ser kulan studsa mot avgrunden mellan de två flipprarna utan att man kan göra något...

Betyg till spelet
Grafik: 7
Kanske inte den bästa, men mycket bra Pinball-grafik för att vara ett vanligt PC-spel. Mycket pulserande färger och kulörer!

Spelkänsla: 8
Ett mycket hemtrevligt spel som det, som ovan sagt, faktiskt får en att känna sig som om man spelar direkt i spelhallen! Det blir ännu roligare om man spelar med ett par kompisar.

Ljud: 7
Väldigt mycket futuristiska och vibrerande ljud, synd bara att det inte finns någon direkt musik i spelet. Däremot kan man ju stänga av ljudet i spelet och sätta på Metallica i bakgrunden, om man vill!

Hållbarhet: 10 (OM man har höga ambitioner)
Spelet kan i princip räcka hur länge som helst om man bara har stora mål, däremot så tröttnar mindre ambitiösa spelare snabbt och går lätt över till något annat. Men skam den som ger sig!

Slutkommentar: Ett mycket trevligt och interaktivt PC-spel som man helt enkelt vill spela igen! Det är också värt att berätta att spelet följer med inprogrammerat till Windows 95 och XP. (Dock inte Vista)

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8