Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Wii Sports

Nintendo Wii
Wii Sports
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    19 november 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    734
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7.2

Speltest av Kouchi

Inskickad av Kouchi den 17/06 -07 10:48

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet Wii Sports får du gratis när du köper en Nintendo Wii, så om du köper en Nintendo Wii behöver du inte fundera på om du vill köpa spelet. I Wii Sports har du inga uppdrag eller saker som du måste göra, det ända du gör är att välja vilken sport du vill spela. Det finns fem stycken sporter:

Tennis - Helt klart den roligaste sporten! Det är inte så svårt att spela, du lär dig hur du ska göra efter ca en halvtimmes spel.

Baseball - Rätt kul, men det tar en stund att lära sig.

Bowling - Efter tennis är det helt klart roligast! Dock kan det vara lite svårt i början att veta när man ska trycka på/släppa B-knappen.

Golf - Det svåraste av dom 5 sporterna. Väldigt krångligt att veta vad man ska trycka på och hur man ska göra, men kul när man väl lärt sig (för mig tog det 2 veckor att lära sig!).

Boxning - Det sämsta och tråkigaste av de 5 spelen.

Dessutom finns det en så Training-mode, där man genom olika små minispel kan träna på att till exempel slå tennisbollen till ett visst ställe eller slå sönder så många sandsäckar du kan på en minut.

Vad jag tycker om spelet
Rätt kul spel, jag skulle dock inte gett 400-600 kr för det som vissa andra spel kostar. Man kan i och för sig hålla på länge eftersom det alltid går att "bli bättre". Man tröttnar dock efter ett tag; det finns roligare spel. Ett plus är däremot att du kan använda dina egna Miis (gubbar som du kan skapa på Wii-konsollen) i spelet.

Betyg till spelet
Grafik - Grafiken är inte särskilt bra, dock tänker man inte så mycket på det eftersom resten av spelet är så pass roligt.

Spelkänsla - Väldigt kul spel! Drt känns faktiskt som om du stod på en golfbana eller en tennisplan på riktigt, det är inte som på andra konsoller där du ska trycka A för att bollen ska gå åt ena hållet, B för att den ska gå åt andra... I det här spelet gör du värkligen samma rörelser med handkontrollen som på riktigt!

Ljud - Bra att det finns en extra inbyggd högtalare i handkontrollen! När du slår till bollen i tex tennis gör verkligen den inbyggda högtalaren + TV-högtalaren att det känns som om du slår till bollen på riktigt!

Hållbarhet - Du kan spela spelet 100 år utan att komma till slutet eftersom man alltid kan försöka slå sitt eget rekord!

Totalt - Spelet får en 7:a, eftersom för att vara ett "gratis-spel" (egentligen är det ju inte gratis, dom har säkert lagt på 200-300 kr på Wii-konsollens pris och sedan annonserat det som gratis för att alla stycka "Åh, vad snälla Nintendo är! Dom ger ju dig ett spel gratis!") är det riktigt bra!

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8